RSSKategorija: Grybų sriubos

Kiniška baltų grybų ir vištienos sriuba

Kiniška baltų grybų ir vištienos sriuba

Ingredientai: 150g vištienos krūtinėlės 100g džiovintų baltų kininių grybų 1l sultinio/vandens 1,5 a.š. cukraus 1,2 v.š. obuolių acto 0,25 a.š. čili pipiro (nebūtina) druska 0,25 v.š. sezamų aliejaus Gaminimas: Grybus užmerkiame šiltame vandenyje Vištieną supjaustome plonomis juostelėmis, sudedame į puodą su sultiniu/vandeniu ir verdame apie 10 minučių (po užvirimo 3-4 minutes). Sudedame numirkytus pasmulkintus grybus, [...]

Skaityti toliau

Švelni bulvių sriuba su baravykais

Švelni bulvių sriuba su baravykais

Ingredientai: 5 bulvės 100g džiovintų baravykų 2 v.š. sviesto 300ml grietinėlės 1 skiltelė česnako 20g česnakinių laiškų pusė svogūno 600ml sultinio aliejus baravykų prieskoniai druska Gaminimas: Baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir mirkome apie 30 minučių. Išmirkytus baravykus truputį pasmulkiname. Bulves nulupame ir supjaustę kubeliais užpilame sultiniu ir verdame apie 15-20 minučių. Išvirtas bulves sutriname kartu [...]

Skaityti toliau

Pievagrybių sriuba su ryžiais

Pievagrybių sriuba su ryžiais

Ingredientai: *1,4l sultinio *150g ryžių *150g pievagrybių *1 svogūnas *1 morka *100g grietinėlės *druska ir pipirai Gaminimas: Svogūną smulkiai supjaustome, sudedame į sultinį ir verdame 30 minučių. Išvirus svogūnui sudedame ryžius, griežinėliais pjaustytą morką, beriame druskos ir pipirų ir verdame dar 10 minučių. Sudedame smulkintus pievagrybius, paverdame 5 minutes, nuimame nuo ugnies ir truputį atvėsus [...]

Skaityti toliau

Kiaušinių ir šitake grybų sriuba

Kiaušinių ir šitake grybų sriuba

Ingredientai: *800ml vandens *2 raudonieji svogūnai *100g šitake (shiitake) grybų *2 a.š. sojų padažo *2 kiaušinio baltymai *1 kiaušinis *0,25 a.š. tarkuoto imbiero *1 šakelė citrinžolės *0,25 a.š. cukraus *0,25 a.š. druskos *30g svogūnų laiškų Gaminimas: Užverdame puodą su vandeniu ir pirmiausia sudedame nuluptą ir supjaustytą citrinžolę. Po to pilame sojos padažą, imbierą, pusžiedžiu pjaustytus [...]

Skaityti toliau

Trinta pupelių sriuba su grybais

Trinta pupelių sriuba su grybais

Ingredientai: 300g pupelių 2 bulvės 1 svogūnas 200g miško grybų 2 v.š. sviesto petražolės 1,5l sultinio/vandens 4 skiltelės česnako druska ir pipirai Gaminimas: Pupeles suberiame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame kol jos suminkštėja. (Kad būtų greičiau, jas galime iš vakaro užmerkti). Atskirame puode nuverdame grybus. Bulves nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais. Svogūną susmulkiname. Apvirus [...]

Skaityti toliau

Balta grybų sriuba

Balta grybų sriuba

Ingredientai: *300g grybų *300ml vištienos ar daržovių sultinio *3 kiaušinio tryniai *100ml pieno *4 v.š. sviesto *druska ir pipirai Gaminimas: Išlydome puode sviestą ir 5 minutes jame kepame grybus. Supilame sultinį ir kaitiname iki virimo. Atskirame indelyje išplakame kiaušinio trynius su šiltu sultiniu ( sultinio pilame iš puodo, bet labai nedaug) iki vientisos konsistencijos. Gautą [...]

Skaityti toliau

Paparasta grybų sriuba

Paparasta grybų sriuba

Ingredientai: 200g bet kokių grybų 1 svogūnas 1 morka 2 bulvės 1 v.š. sviesto druska ir pipirai sultinio kubelis 1l vandens Gaminimas: Nuluptas bulves supjaustome kubeliais ir dedame puodą su 1l verdančio vandens. Kol bulvės verda, keptuvėje ištirpiname sviestą ir dedame smulkintą svogūną bei sutarkuotą morką ir grybus. Kepame apie 10 minučių. Iškeptus grybus dedame [...]

Skaityti toliau

Baravykų sriuba

Baravykų sriuba

Ingredientai: sauja džiovintų baravykų 500g įvairiausių šviežių grybų 2-3 skiltelės česnako 1 raudonas svogūnas sauja šviežių petražolių ir čiobrelių druska ir pipirai sultinio kubelis gabaliukas sviesto 2 v.š. mascarpone sūrio citrina Gaminimas: Džiovintus baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame pamirkti. Per tą laiką, šviežius grybus 2 minučių pakepame į kaitintoje keptuvėje su sviestu, česnaku ir [...]

Skaityti toliau