Trinta pupelių sriuba su grybais

Trinta pupelių sriuba su grybais

Ingredientai

  • 1 arb. š. Druskos
  • 1 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 1500ml Vištienos sultinio
  • 50g Petražolių
  • 200g Grybų
  • 4vnt. Česnako skiltelių
  • 1vnt. Svogūnų
  • 2vnt. Bulvių
  • 2 valg. š. Sviesto
  • 300g Pupelių (baltųjų)

Gaminimas

  1. Pupeles suberiame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame kol jos suminkštėja. (Kad būtų greičiau, jas galime iš vakaro užmerkti).
  2. Atskirame puode nuverdame grybus.
  3. Bulves nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
  4. Svogūną susmulkiname.
  5. Apvirus pupelėms sudedame bulves ir verdame kol jos visiškai suminkštėja. Beriame druskos ir pipirų, sudedame svogūną ir verdame dar 10-15 minučių.
  6. Išvirus pupelėms ir bulvėms, sutriname jas iki vientisos masės, sudedame sviestą ir išvirtus grybus.
  7. Keptuvėje 1-2 minutes skrudiname smulkintą česnaką ir sudedame jį į sriubą. Dedame susmulkintas petražoles ir ant silpnos ugnies kaitiname iki virimo temperatūros.
  8. Patiekiame karštą su skrudinta duona.

VISO: 1018 kcal, 170g angliavandenių, 42g baltymų, 26g riebalų, 75mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*