Trinta moliugo sriuba su skrudintomis seklomis

Trinta moliugo sriuba su skrudintomis seklomis

Trinta moliūgų sriuba su skrudintomis sėklomis

Ingredientai:

  • 1,2l vištienos sultinio
  • 450g moliūgo
  • 2 česnako skiltelės
  • 50g moliūgo sėklų
  • 1 v.š. aliejaus
  • druska ir pipirai

Gaminimas:

Į vištienos sultinį sudedame nedideliais kubeliais supjaustytą moliūgą, kurį verdame apie 15-20 minučių.

Įkaitintoje keptuvėje (be aliejaus) paskrudiname moliūgo sėklas ir jas išimame.

Į keptuvę pilame aliejų ir sudedame smulkintus česnakus, kuriuos kepame apie 1 minutę, kol pradedame skleisti aromatą.

Pusę paskrudintų sėklų sutriname prieskonių trintuvu ir sudedame į puodą. Kartu sudedame kepintą česnaką, beriame druskos ir pipirų ir viską sutriname elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.

Patiekiame sriubą šiltą, pagardintą nesmulkintomis skrudintomis sėklomis bei žalumynais.

 

 

Į puodą su

 

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*