Ingridientai
- 2 bulvės
- 350g kopūsto
- pusė raudonos paprikos
- 50g petražolių
- 100g šviežių (ar šaldytų) žirnelių
- druska ir pipirai
- 2 skiltelės česnako
- 2l vandens
- 2-3 v.š. aliejaus
Gaminimas
Bulves nulupame, supjaustome mažais kubeliais. Puode bulves užpilame 2 l vandens ir verdame.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame smulkintą česnaką. Kepame vos 1 minutę ir kartu sudedame pjaustytą kopūstą (jokio skirtumo kaip bus supjaustytas). Ant stiprios ugnies ir labai dažnai maišydami kepame kopūstą apie 5 minutes. Apkeptą kopūstą sudedame į verdantį sultinį. Verdame apie 15 minučių.
Išvirus bulvėms nuimame nuo ugnies ir elektriniu smulkintuvu sutriname sriubą iki vientisos masės.
Į keptuvę pilame 1 šaukštą aliejaus, sudedame juostelėmis pjaustytą papriką ir ant stiprios ugnies kepame apie 3 minutes. Paprikas dedame į sutrintą sriubą. Kartu dedame žirnelius bei smulkintas petražoles, paskaniname druska ir pipirais. Verdame dar 10 minučių ir patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą