RSSKategorija: Daržovių sriubos

Daržovių sriuba su lydytu sūriu

Daržovių sriuba su lydytu sūriu

Ingredientai: 170g lydyto sūrio be priedų 1 morka 1 didelė bulvė 100g  kukurūzų (virtų ar konservuotų) 100g šaldytų žirnelių 100g šaldytų šparaginių pupelių 200g brokolio 1,5l sultinio druska ir pipirai Gaminimas: Bulvę bei morką nulupame ir supjaustome vienodo dydžio kubeliais ir sudedame į puodą su sultiniu, kur verdame apie 15 minučių. Po 15 minučių sudedame [...]

Skaityti toliau

Trinta bulvių ir porų sriuba su kokosų pienu

Trinta bulvių ir porų sriuba su kokosų pienu

Ingredientai: 4 bulves 1 didelis poras 250ml kokosų pieno 1l daržovių sultinio 1 v.š. sviesto 1 skiltelė česnako 1 nedidelis svogūnas 1 a.š. smulkintų petražolių 1 a.š. ciberžolės druska ir pipirai   Gaminimas: Bulves sulupame ir supjaustome nedideliais gabaliukais, puode užpilame sultiniu, beriame truputį druskos ir pipirų ir verdame apie 20 minučių. Kol bulvės verda [...]

Skaityti toliau

Pomidorų ir kopūstų sriuba

Pomidorų ir kopūstų sriuba

Ingredientai: 5 pomidorai 1,5l sultinio 3 v.š. sviesto/aliejaus 200g kopūsto 2 skiltelės česnako pusė svogūno druska ir pipirai Gaminimas: Puode išlydome sviestą ir dedame susmulkintus svogūnus bei česnakus. Kepame apie 2 minutes ir tada sudedame pjaustytą kopūstą. Kepame apie 5 minutes dažnai maišydami. Tuo metu verdančiu vandeniu nuplikome pomidorus, kad nusiluptų odelė (nors tai nebūtina) [...]

Skaityti toliau

Pomidorų ir pupelių sriuba

Pomidorų ir pupelių sriuba

Ingredientai: 400g konservuotų pomidorų (savose sultyse) 1 v.š. pomidorų pastos 2 skardinės konservuotų raudonų pupelių 1 poras 3 v.š. aliejaus 1,2l vištienos sultinio 8 vyšniniai pomidorai 1 a.š. šviežio rozmarino 700g kiaulienos šoninės Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių. Dubenyje sumaišome nuplautus vyšninius pomidorus su 2 v.š., druska ir pipirais ir sudedame į kepimo indą. [...]

Skaityti toliau

Trinta moliūgo ir salierų sriuba

Trinta moliūgo ir salierų sriuba

Ingredientai: 500g geltonojo moliūgo 3 saliero lapkočiai su lapeliais 2 skiltelės česnako 1 a.š. sezamo sėklų 0,25 a.š. cinamono aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Moliūgą supjaustome kubeliais, sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir pagardinę druska verdame apie 10-15 minučių, kol moliūgas suminkštėja. Saliero lapkočius (be viršutinių lapelių) supjaustome ir sudedame į įkaitintą keptuvę su 2 [...]

Skaityti toliau

Trinta moliūgų sriuba su skrudintomis sėklomis

Trinta moliūgų sriuba su skrudintomis sėklomis

Ingredientai: 1,2l vištienos sultinio 450g moliūgo 2 česnako skiltelės 50g moliūgo sėklų 1 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Į vištienos sultinį sudedame nedideliais kubeliais supjaustytą moliūgą, kurį verdame apie 15-20 minučių. Įkaitintoje keptuvėje (be aliejaus) paskrudiname moliūgo sėklas ir jas išimame. Į keptuvę pilame aliejų ir sudedame smulkintus česnakus, kuriuos kepame apie 1 minutę, [...]

Skaityti toliau

Švelni bulvių sriuba su baravykais

Švelni bulvių sriuba su baravykais

Ingredientai: 5 bulvės 100g džiovintų baravykų 2 v.š. sviesto 300ml grietinėlės 1 skiltelė česnako 20g česnakinių laiškų pusė svogūno 600ml sultinio aliejus baravykų prieskoniai druska Gaminimas: Baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir mirkome apie 30 minučių. Išmirkytus baravykus truputį pasmulkiname. Bulves nulupame ir supjaustę kubeliais užpilame sultiniu ir verdame apie 15-20 minučių. Išvirtas bulves sutriname kartu [...]

Skaityti toliau

Pavasarinė dilgynių sriuba užbalinta plaktu kiaušiniu

Pavasarinė dilgynių sriuba užbalinta plaktu kiaušiniu

Ingredientai: 300g šviežių dilgynių 2 bulvės 1 kiaušinis 1l sultinio 0,25 svogūno pusė morkos 1 v.š. aliejaus druska Gaminimas: Morką smulkiai sutarkuojame. Svogūną supjasutome labai smulkiais kubeliais. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame morkas bei svogūnus, kuriuos ant silpnos ugnies kepame kaip imanoma ilgiau, tik neleidžiame apskrusti labai. Bulves nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame [...]

Skaityti toliau

Trinta saliero ir morkų sriuba

Trinta saliero ir morkų sriuba

Ingredientai: *4 morkos *150g saliero šaknies *200g grietinėlės *1l sultinio *1 v.š. miltų *2 v.š. sviesto *1 skiltelė česnako *1 v.š. skrudintų saulėgrąžų *druska ir pipirai Gaminimas: Morkas nulupame ir sutarkuojame. Saliero šaknį nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame morkas, salierą, pjaustytą česnaką ir viską kepame apie 5-7 minutes. Užverdame [...]

Skaityti toliau

Trinta salierų sriuba su kepta šonine

Trinta salierų sriuba su kepta šonine

Ingredientai: 4 bulvės 1 saliero šaknis 200g grietinėlės 2 v.š. sviesto 100g kiaulienos šoninės 1,2l sultinio 2 skiltelės česnako druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais ir išverdame puode su sultiniu. Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame kubeliais pjaustytą saliero šaknį ir česnaką. Kepame daržoves apie 5-7 minutes. Iškeptas daržoves sudedame į puodą su [...]

Skaityti toliau