Airiška svogūnų sriuba

Airiška svogūnų sriuba

Ingridientai

  • 2 valg. š. sviesto
  • 500g baltųjų svogūnų
  • 2 gvazdikėliai
  • 2 valg. š. miltų
  • 1/4 arb. š. smulkinto muskato
  • Lauro lapai
  • 2 puodeliai vištienos, kiaulienos arba daržovių sultinio
  • 1 puodelis pieno
  • Druska
  • Pipirai
  • Petražolės
  • 1/2 puodelio grietinės arba 1-3 valg. š. tarkuoto sūrio (pasirinktinai)

Gaminimas

  1. Puode ištirpinam sviestą. Dedame svogūnus ir gvaizdikėlius. Kepiname kol svogūnai suminkštės.
  2. Suberiame miltus ir nuolat maišydami dar pakepame apie minutę.
  3. Sudedame muskatą, lauro lapus bei sultinį. Vis pamaišydami laukiame kol užvirs.
  4. Kai svogūnai išvirs, maišant pilame pieną. Kai viskas vėl užvirs, išimkite lauro lapus bei gvaizdikus. Nuimkite sriubą nuo ugnies.
  5. Sriubą galima valgyti iškart tokią, kokia yra arba viską sutrinti blenderiu. Jei norite ryškesnio skonio dar galite įdėti grietinės arba sūrio.
  6. Patiekdami papuoškite petražolėmis.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*