RSSKategorija: Sriubos

Avgolemono sriuba

Avgolemono sriuba

Avgolemonas – tai yra graikiška sriuba, gaminama iš kiaušinių, citrinų sulčių ir vištienos sultinio: elektriniu maišytuvu visi produktai išmaišomi ir kaitinami ant silpnos ugnies, kol sultinys sutirštėja. Taigi Avgolemono pagrindui reikės šių ingredientų: 1l vištienos sultinio 2 kiaušinių 2 citrinų Kiti produktai: 100g smulkintos virtos vištienos 100g Orzo makaronų (makaronai, savo forma primenantys ryžius) 1 [...]

Skaityti toliau

Pomidorų ir kopūstų sriuba

Pomidorų ir kopūstų sriuba

Ingredientai: 5 pomidorai 1,5l sultinio 3 v.š. sviesto/aliejaus 200g kopūsto 2 skiltelės česnako pusė svogūno druska ir pipirai Gaminimas: Puode išlydome sviestą ir dedame susmulkintus svogūnus bei česnakus. Kepame apie 2 minutes ir tada sudedame pjaustytą kopūstą. Kepame apie 5 minutes dažnai maišydami. Tuo metu verdančiu vandeniu nuplikome pomidorus, kad nusiluptų odelė (nors tai nebūtina) [...]

Skaityti toliau

Pomidorų ir pupelių sriuba

Pomidorų ir pupelių sriuba

Ingredientai: 400g konservuotų pomidorų (savose sultyse) 1 v.š. pomidorų pastos 2 skardinės konservuotų raudonų pupelių 1 poras 3 v.š. aliejaus 1,2l vištienos sultinio 8 vyšniniai pomidorai 1 a.š. šviežio rozmarino 700g kiaulienos šoninės Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių. Dubenyje sumaišome nuplautus vyšninius pomidorus su 2 v.š., druska ir pipirais ir sudedame į kepimo indą. [...]

Skaityti toliau

Trinta moliūgo ir salierų sriuba

Trinta moliūgo ir salierų sriuba

Ingredientai: 500g geltonojo moliūgo 3 saliero lapkočiai su lapeliais 2 skiltelės česnako 1 a.š. sezamo sėklų 0,25 a.š. cinamono aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Moliūgą supjaustome kubeliais, sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir pagardinę druska verdame apie 10-15 minučių, kol moliūgas suminkštėja. Saliero lapkočius (be viršutinių lapelių) supjaustome ir sudedame į įkaitintą keptuvę su 2 [...]

Skaityti toliau

Vištienos sparnelių sriuba su ryžiais ir pomidorais

Vištienos sparnelių sriuba su ryžiais ir pomidorais

Ingredientai: 500g vištienos sparnelių 3 pomidorai 120g ryžių 1 svogūnas 1,5l vandens 0,5 a.š. cukraus 0,5 a.š. čili pipiro ar prieskonių 2 v.š. aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Į puodą sudedame vištienos sparnelius, užpilame vandeniu ir verdame apie 20 minučių. Po 20 minučių perpilame vandenį ir vėl užverdame. Beriame druskos ir pipirų, supilame ryžius ir [...]

Skaityti toliau

Trinta moliūgų sriuba su skrudintomis sėklomis

Trinta moliūgų sriuba su skrudintomis sėklomis

Ingredientai: 1,2l vištienos sultinio 450g moliūgo 2 česnako skiltelės 50g moliūgo sėklų 1 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Į vištienos sultinį sudedame nedideliais kubeliais supjaustytą moliūgą, kurį verdame apie 15-20 minučių. Įkaitintoje keptuvėje (be aliejaus) paskrudiname moliūgo sėklas ir jas išimame. Į keptuvę pilame aliejų ir sudedame smulkintus česnakus, kuriuos kepame apie 1 minutę, [...]

Skaityti toliau

Švelni bulvių sriuba su baravykais

Švelni bulvių sriuba su baravykais

Ingredientai: 5 bulvės 100g džiovintų baravykų 2 v.š. sviesto 300ml grietinėlės 1 skiltelė česnako 20g česnakinių laiškų pusė svogūno 600ml sultinio aliejus baravykų prieskoniai druska Gaminimas: Baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir mirkome apie 30 minučių. Išmirkytus baravykus truputį pasmulkiname. Bulves nulupame ir supjaustę kubeliais užpilame sultiniu ir verdame apie 15-20 minučių. Išvirtas bulves sutriname kartu [...]

Skaityti toliau

Pavasarinė dilgynių sriuba užbalinta plaktu kiaušiniu

Pavasarinė dilgynių sriuba užbalinta plaktu kiaušiniu

Ingredientai: 300g šviežių dilgynių 2 bulvės 1 kiaušinis 1l sultinio 0,25 svogūno pusė morkos 1 v.š. aliejaus druska Gaminimas: Morką smulkiai sutarkuojame. Svogūną supjasutome labai smulkiais kubeliais. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame morkas bei svogūnus, kuriuos ant silpnos ugnies kepame kaip imanoma ilgiau, tik neleidžiame apskrusti labai. Bulves nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame [...]

Skaityti toliau

Škotiška sriuba “Cullen Skink”

Škotiška sriuba “Cullen Skink”

“Cullen Skink” – tai Škotiška tiršta pieniška sriuba su menke. Ingredientai: *500g rūkytos menkės *1 svogūnas *1l pieno *2 didelės bulvės *2 v.š. sviesto *1 lauro lapas *40g petražolių *pipirai Gaminimas: Nulupame nuo menkės odą. Svogūną smulkiai supjaustome. Bulves nulkupame ir pjauname į kelias dalis. Į puodą supilame pieną, sudedame menkę, ir lauro lapą. Verdame [...]

Skaityti toliau

Ukrainietiški barščiai

Ukrainietiški barščiai

Ingredientai: 200g žąsienos (antienos ar vištienos) 2l vandens 2 bulvės 100g kopūsto 3 burokėliai 1 svogūnas 1 morka 150g virtų pupelių 1 raudona paprika 1 pomidoras (ar 2 v.š. pomidorų padažo) 2 skiltelės česnako 50g krapų 2 šaukštai sviesto 1 lauro lapas druska ir pipirai Gaminimas: Paukštieną užpilame vandeniu, pasūdome ir verdame apie 40 minučių. [...]

Skaityti toliau