RSSKategorija: Sriubos

Daržovių sriuba su lydytu sūriu

Daržovių sriuba su lydytu sūriu

Ingredientai: 170g lydyto sūrio be priedų 1 morka 1 didelė bulvė 100g  kukurūzų (virtų ar konservuotų) 100g šaldytų žirnelių 100g šaldytų šparaginių pupelių 200g brokolio 1,5l sultinio druska ir pipirai Gaminimas: Bulvę bei morką nulupame ir supjaustome vienodo dydžio kubeliais ir sudedame į puodą su sultiniu, kur verdame apie 15 minučių. Po 15 minučių sudedame [...]

Skaityti toliau

Kiniška baltų grybų ir vištienos sriuba

Kiniška baltų grybų ir vištienos sriuba

Ingredientai: 150g vištienos krūtinėlės 100g džiovintų baltų kininių grybų 1l sultinio/vandens 1,5 a.š. cukraus 1,2 v.š. obuolių acto 0,25 a.š. čili pipiro (nebūtina) druska 0,25 v.š. sezamų aliejaus Gaminimas: Grybus užmerkiame šiltame vandenyje Vištieną supjaustome plonomis juostelėmis, sudedame į puodą su sultiniu/vandeniu ir verdame apie 10 minučių (po užvirimo 3-4 minutes). Sudedame numirkytus pasmulkintus grybus, [...]

Skaityti toliau

Trinta bulvių ir porų sriuba su kokosų pienu

Trinta bulvių ir porų sriuba su kokosų pienu

Ingredientai: 4 bulves 1 didelis poras 250ml kokosų pieno 1l daržovių sultinio 1 v.š. sviesto 1 skiltelė česnako 1 nedidelis svogūnas 1 a.š. smulkintų petražolių 1 a.š. ciberžolės druska ir pipirai   Gaminimas: Bulves sulupame ir supjaustome nedideliais gabaliukais, puode užpilame sultiniu, beriame truputį druskos ir pipirų ir verdame apie 20 minučių. Kol bulvės verda [...]

Skaityti toliau

Avgolemono sriuba

Avgolemono sriuba

Avgolemonas – tai yra graikiška sriuba, gaminama iš kiaušinių, citrinų sulčių ir vištienos sultinio: elektriniu maišytuvu visi produktai išmaišomi ir kaitinami ant silpnos ugnies, kol sultinys sutirštėja. Taigi Avgolemono pagrindui reikės šių ingredientų: 1l vištienos sultinio 2 kiaušinių 2 citrinų Kiti produktai: 100g smulkintos virtos vištienos 100g Orzo makaronų (makaronai, savo forma primenantys ryžius) 1 [...]

Skaityti toliau

Pomidorų ir kopūstų sriuba

Pomidorų ir kopūstų sriuba

Ingredientai: 5 pomidorai 1,5l sultinio 3 v.š. sviesto/aliejaus 200g kopūsto 2 skiltelės česnako pusė svogūno druska ir pipirai Gaminimas: Puode išlydome sviestą ir dedame susmulkintus svogūnus bei česnakus. Kepame apie 2 minutes ir tada sudedame pjaustytą kopūstą. Kepame apie 5 minutes dažnai maišydami. Tuo metu verdančiu vandeniu nuplikome pomidorus, kad nusiluptų odelė (nors tai nebūtina) [...]

Skaityti toliau

Pomidorų ir pupelių sriuba

Pomidorų ir pupelių sriuba

Ingredientai: 400g konservuotų pomidorų (savose sultyse) 1 v.š. pomidorų pastos 2 skardinės konservuotų raudonų pupelių 1 poras 3 v.š. aliejaus 1,2l vištienos sultinio 8 vyšniniai pomidorai 1 a.š. šviežio rozmarino 700g kiaulienos šoninės Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių. Dubenyje sumaišome nuplautus vyšninius pomidorus su 2 v.š., druska ir pipirais ir sudedame į kepimo indą. [...]

Skaityti toliau

Trinta moliūgo ir salierų sriuba

Trinta moliūgo ir salierų sriuba

Ingredientai: 500g geltonojo moliūgo 3 saliero lapkočiai su lapeliais 2 skiltelės česnako 1 a.š. sezamo sėklų 0,25 a.š. cinamono aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Moliūgą supjaustome kubeliais, sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir pagardinę druska verdame apie 10-15 minučių, kol moliūgas suminkštėja. Saliero lapkočius (be viršutinių lapelių) supjaustome ir sudedame į įkaitintą keptuvę su 2 [...]

Skaityti toliau

Vištienos sparnelių sriuba su ryžiais ir pomidorais

Vištienos sparnelių sriuba su ryžiais ir pomidorais

Ingredientai: 500g vištienos sparnelių 3 pomidorai 120g ryžių 1 svogūnas 1,5l vandens 0,5 a.š. cukraus 0,5 a.š. čili pipiro ar prieskonių 2 v.š. aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Į puodą sudedame vištienos sparnelius, užpilame vandeniu ir verdame apie 20 minučių. Po 20 minučių perpilame vandenį ir vėl užverdame. Beriame druskos ir pipirų, supilame ryžius ir [...]

Skaityti toliau

Trinta moliūgų sriuba su skrudintomis sėklomis

Trinta moliūgų sriuba su skrudintomis sėklomis

Ingredientai: 1,2l vištienos sultinio 450g moliūgo 2 česnako skiltelės 50g moliūgo sėklų 1 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Į vištienos sultinį sudedame nedideliais kubeliais supjaustytą moliūgą, kurį verdame apie 15-20 minučių. Įkaitintoje keptuvėje (be aliejaus) paskrudiname moliūgo sėklas ir jas išimame. Į keptuvę pilame aliejų ir sudedame smulkintus česnakus, kuriuos kepame apie 1 minutę, [...]

Skaityti toliau

Švelni bulvių sriuba su baravykais

Švelni bulvių sriuba su baravykais

Ingredientai: 5 bulvės 100g džiovintų baravykų 2 v.š. sviesto 300ml grietinėlės 1 skiltelė česnako 20g česnakinių laiškų pusė svogūno 600ml sultinio aliejus baravykų prieskoniai druska Gaminimas: Baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir mirkome apie 30 minučių. Išmirkytus baravykus truputį pasmulkiname. Bulves nulupame ir supjaustę kubeliais užpilame sultiniu ir verdame apie 15-20 minučių. Išvirtas bulves sutriname kartu [...]

Skaityti toliau