Sausas vištienos ir pipirų masala

Sausas vištienos ir pipirų masala

Ingredientai

  • 1 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 100g Svogūnų
  • 20g Česnakų
  • 250g Vištienos krūtinėlės
  • 1 arb. š. Pankolių sėklų (smulkintų)
  • 1 arb. š. Garam masala prieskonių
  • 1 arb. š. Imbierų
  • 1 valg. š. Kokosų aliejaus
  • 0.25 arb. š. Garstyčių sėklų
  • 1 valg. š. Kario lapų
  • 0.5 arb. š. Citrinos sulčių

Gaminimas

  1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite pailgais šiaudeliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite garstyčių sėklas. Kai jos pradės sproginėti, sudėkite pjaustytus svogūnus ir pakepkite, kol jie gražiai paruduos.
  3. Svogūnams apkepus, sudėkite pipirus, smulkintas pankolių sėklas, kalendros miltelius ir garam masala prieskonius. Sudėkite tarkuotą imbierą bei smulkintą česnaką. Dar pakepkite apie minutę.
  4. Sudėkite vištieną, kario lapus ir įpilkite apie 60ml vandens. Leiskite užvirti ir palikite ant silpnos ugnies uždengę dangčiu, kol vištiena iškeps ir suminkštės (apie 15 min). Nepamirškite retkarčiais pamaišyti.
  5. Vištienai iškepus, nuimkite dangtį ir palikite toliau kepti, kol išgaruos likęs vanduo. Įpilkite citrinų sulčių, pagardinkite druska ir dar pakepkite apie 2-3 minutes.
  6. Patiekite su virtais ryžiais.

VISO: 483 kcal, 24g angliavandenių, 63g baltymų, 16g riebalų, 148mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*