Salsa fresca (Pico de gallo)

Salsa fresca (Pico de gallo)

Pico de gallo – tai meksikiečių virtuvės patiekalas, puikiai tinkantis prie tortilijos traškučių arba su grilyje kepta žuvimi ar mėsa. Taip pat dažnai naudojamas ir gaminant „tacos“ bei „fajitas“.

 

Ingridientai

  • 700 g pomidorų
  • 3/4 puodelio smulkiai pjaustyto baltojo svogūno
  • 2 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių
  • 2 valg. š. smulkintų serrano arba jalapeno pipirų
  • 1 arb. š. smulkinto česnako
  • 1/2 arb. š. druskos

Gaminimas

  1. Išimkite iš pomidorų sėklas ir supjaustykite nedideliai kubeliais.
  2. Sudėkite visus likusius ingredientus ir gerai viską išmaišykite. Uždenkite ir palikite pastovėti apie valandą kambario temperatūroje.
  3. Paragaukite ir jei reikia įdėkite dar prieskonių.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*