Ingridientai
*300g šparaginių pupelių
*150g pievagrybių
*3 v.š. aliejaus
*1 skiltelė česnako
*2-3 migdolo riešutai
*0,7 v.š. balzamiko acto
*0,25 a.š. cukraus
*druska ir pipirai
Gaminimas
Puode užverdame 1l pasūdyto vandens ir sudedame 2-3 minutėms šparagines pupeles (jei pupelės labai mažos, tai virti trumpiau,kad nepervirtų ir labai nesuminkštėtų). Apvirtas pupeles nusausiname ir atvėsiname.
Migdolo riešutus labai susmulkiname.
Įkaitiname keptuvę su 1 šaukštu aliejaus ir sudedame pievagrybius, kuriuos kepame 2-3 minutes ant stiprios ugnies. Prieš nuimant nuo ugnies, į keptuvę sudedame smulkintą česnaką. Pievagrybius atvėsiname ir sumalame kartu su keptu česnaku. Pievagrybių masę sudedame į dubenį, supilame actą, beriame druskos ir pipirų, cukrų, smulkintus migdolo riešutus dar porą šaukštų aliejaus ir viską sutriname.
Į lėkštę dedame apvirtas pupeles ir užpilame jas pievagrybių pesto.
Parašykite komentarą