Salotos

Kiaulpienių salotos su ridikėliais

Kiaulpienės – nuostabus pavasarinis vitaminų šaltinis, kuriuo mėgautis galima kiekvieną dieną. Kiaulpienėse gausu magnio, C, B2, PP, provitamino A, beta karoteno, karotinoidų. Jauni kiaulpienių lapai naudojami salotoms, sriuboms. Ingredientai: 300g kiaulpienių lapų 100g ridikėlių 1 a.š. […]

Skaityti Receptą

 
Karštos krevečių salotos

Karštos krevečių salotos

Ingredientai: 150-200g lukštentų virtų krevečių 8 skiltelės česnako 1 geltona paprika 10 šparaginių pupelių 15 konservuotų alyvuogių citrinos sulčių aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Paprikas supjaustome kubeliais. Česnaką susmulkiname. Šparagines pupeles pjauname į 2-3 dalis. […]

Skaityti Receptą

 
Greitos rūkytos lašišos salotos

Greitos rūkytos lašišos salotos

Ingredientai: 200g iceberg salotų lapų 100g rūkytos lašišos 1 svogūnas 10vnt žaliųjų alyvuogių 1-2 pomidorai 1 v.š. citrinos sulčių 3 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Salotų lapus nuplauname ir suplėšome tiesiai į lėkštes. Svogūną […]

Skaityti Receptą

 
Kepto kopūsto salotos su vištiena ir krienų padažu

Kepto kopūsto salotos su vištiena ir krienų padažu

Ingredientai: *150g kopūsto *50g poro *70g vištienos krūtinėlės *20g petražolių *2 česnako skiltėlės *3 v.š. aliejaus *1 v.š. krienų *1 v.š. grietinės *druska ir pipirai Gaminimas: Kopūstą supjaustome juostelėmis (vidutinio dydžio). Porą, petražoles bei česnaką […]

Skaityti Receptą

 
Salotos su pelėsiniu sūriu

Salotos su pelėsiniu sūriu

Ingredientai: 250g icerebrg salotų 70g pelėsinio sūrio (su mėlynuoju pelėsiu) 3 v.š. česnakinio ar bazilikų aliejaus 2 a.š. kaparėlių 10 žalių alyvuogių druska (citrinos sulčių) Gaminimas: Iceberg salotas suplėšome ir perplauname. Sudedame į dubenį ir […]

Skaityti Receptą

 
Pupelių mišrainė su feta sūriu

Pupelių mišrainė su feta sūriu

Ingredientai: 200g virtų mažų baltų pupelių 120g feta sūrio 70-80g poro 3 v.š. aliejaus 1 skiltelė česnako druska Gaminimas: Porą susmulkiname. Feta sūrį supjaustome kubeliais. Sudedame į dubenį pupeles, porą, feta sųrį, ėspaudžiame česnako skiltelę, […]

Skaityti Receptą

 

Špinatai su šonine bei Holandaise padažu

Ingredientai: *500g špinatų *200g kiaulienos šoninės *1 nedidelis poras *2 skiltelės česnako *0,2 a.š. malto muskato *2 v.š. aliejaus *150g Holandaise padažo *druska ir pipirai Gaminimas: Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kiaulienos šoninę supjaustome plonais […]

Skaityti Receptą

 
Tuno ir kepto kopūsto salotos

Tuno ir kepto kopūsto salotos

Ingredientai: 150g kopūsto 70g konservuoto tuno (galima nadoti tiek savose sultyse tiek aliejuje konservuotą tuną) 50g poro 30g petražolių skiltelė česnako 1 v.š. aliejaus druskos ir pipirų Gaminimas: Tuną nusausiname. Porą, petražoles bei česnaką susmulkiname. […]

Skaityti Receptą

 

Kiaušinių salotos su avokadu ir paprika

Ingredientai: 4 kietai virti kiaušiniai 1 avokadas 150g marinuotu paprikų 1 skiltelė česnako 3 v.š. aliejaus nuo paprikų druska ir pipirai Gaminimas: Kaiušinius ir avokadus ulupame ir supjaustome mažais kubeliais. Įspaudžiame skiltelę česnako, beriame druskos […]

Skaityti Receptą

 

Pikantiška mišrainė su krabų lazdelėmis

Ingredientai: 6 krabų lazdelės 2 kiaušiniai 1 skiltelė česnako 150g fermentinio sūrio 3 v.š. majonezo druska ir pipirai Gaminimas: Kiaušinius kietai išverdame, atvėsiname ir nulupę sutarkuojame kartu su fermentiniu sūriu. Krabų lazdeles ir česnako skiltelę […]

Skaityti Receptą