Prancūziškas batonas su šonine ir kiaušiniais

Prancūziškas batonas su šonine ir kiaušiniais

Ingredientai

  • 2vnt. Kiaušinių
  • 2 valg. š. Grietinės (30%)
  • 5g Laiškinių česnakų
  • 60g Cheddar sūrio
  • 120g Kiaulienos šoninės
  • 1vnt. Prancūziškų batonų

Gaminimas

  1. Įkaitiname orkaitę iki 190°C.
  2. Ant vidutinės ugnies keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame šoninę ir apkepame 4-5 minutes, kol pasidarys traški ir auksinės spalvos. Sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad nusausėtų riebalai. Paliekame 5 minutes atvėsti.
  3. Karščiui atspariame inde sumaišome šoninę, laiškinius česnakus bei sūrį. Pagardiname druska, pipirais. Įmaišome kiaušinius ir grietinę.
  4. Nuo prancūziško batono iš viršaus nupjauname apie 5cm pločio juostą ir padarome griovelį. Turime gauti laivelį.
  5. Į griovelį supilame šoninės ir kiaušinio mišinį ir dedame kepti į orkaitę. Kepame apie 20-25 minutes, kol batonas gražiai paruduos ir kiaušinis pilnai iškeps.
  6. Paliekame 5 minutėms atvėsti.
  7. Supjaustome batoną į 8 gabaliukus ir patiekiame.

VISO: 1748 kcal, 85g angliavandenių, 51g baltymų, 132g riebalų, 568mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*