Pica su balzamine vištiena

Pica su balzamine vištiena

 

Ingridientai:

Padažui:

  • 3 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 200 g vyšninių pomidoriukų
  • druska
  • pipirai

Įdaras:

  • 1 viščiuko krūtinėlės filė
  • 2 valg. šaukštai balzaminio acto
  • 1 valg. šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 1 raudonasis svogūnas
  • 1 mocarelos sūrio kamuoliukas
  • Susmulkinti kalendros lapeliai

Padažo gaminimas:

Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Sudėkite smulkintus svogūnus bei česnaką ir 5 minutes lengvai apkepkite. Sudėkite pjaustytus pomidoriukus ir leiskite lengvai pavirti apie 15 minučių kartais pamaišydami. Įdėkite druskos ir pipirų. Pomidorams pakepus sutrinkite juos grūstuvu arba virtuviniame kombaine.

Įdaras:

Į puodą sudėkite pjaustytus vištienos krūtinėlės gabaliukus, užpilkite 1 šaukštu acto, pamaišykite ir palikite 10 minučių pastovėti.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite marinuotus vištienos gabaliukus. Pakepkite apie 5 minutes, kol mėsa apkeps. Supilkite likusį actą ir maišydami pakepkite, kol juo pasidengs visa vištiena.

Įkaitinkite orkaitę iki 230°C.

Į kepimo skardą dėkite picos pagrindą. Ištepkite pagrindą padažu. Išdėliokite vištienos gabaliukus ir pabarstykite smulkintus svogūnus. Apdėliokite mocarelos sūrio gabalėliais ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Įdėkite į orkaitę ir kepkite 8-10 minučių, kol pica gerai apskrus. Prieš patiekiant apibarstykite kalendra.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*