Pica – Chicago Deep Dish

Pica – Chicago Deep Dish

Ingredientai

  • 200g Kvietinių miltų
  • 1.5 arb. š. Druskos
  • 60g Sviesto
  • 2tbps Sviesto
  • 1tbps Cukraus
  • 250g Sūrio (Mozzarella)
  • 0.5 vnt. Svogūnų
  • 30g Kukurūzų miltų
  • 20g Kiaulienos šoninės (šalto rūkymo)
  • 2 vnt. Česnakų
  • 0.5 arb. š. Aitriosios paprikos (miltelių)
  • 0.5 puod. Sūrio (parmezano)
  • 400g Konservuotų pomidorų (smulkintų)
  • 1.25 arb. š. Mielių (sausų)
  • 1 arb. š. Raudonėlio (džiovinto)
  • 75g Dešros (Chorizo)

Gaminimas

  1. 30g sviesto ištirpiname, o 30g paliekame kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
  2. Dubenyje sumaišome miltus, 0.75 arb. š. druskos, 0.5 valg. š. cukraus ir mieles.
  3. Pilame 0.5 puodelio šilto vandens ir 30g ištirpinto sviesto. Gerai išminkome tešlą.
  4. Suformuojame iš tešlos didelį kamuolį ir dedame į indą išteptą alyvuogių aliejumi. Uždengiame ir paliekame šiltai 1-2 valandoms.
  5. Tešlai iškilus, dedame ją ant lygaus miltuoto paviršiaus ir iškočiojame į didelį 20x15cm stačiakampį.
  6. Ištepame tešlą sviestu ir ją susukame į vyniotinį.
  7. Apvyniojame folija ir dedame valandai į šaldytuvą.
  8. Keptuvėje ištirpiname 2 valg. š. sviesto. Dedame smulkintą svogūną, 0.75 arb. š. druskos, raudonėlį. čili pipirus. Kepiname apie 5 minutes, kol svogūnas gražiai paruduos.
  9. Dedame smulkintą česnaką, konservuotus pomidorus bei 0.5 valg. š. cukraus. Sumažiname ugnį ir paliekame troškintis apie 30 minučių, kol padažas sutirštės. Atidedame į šoną.
  10. Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių.
  11. Išimame tešlą iš šaldytuvo ir iškočiojame pakankamo dydžio, kad tilptų į maždaug 22cm pyrago kepimo formą.
  12. Dedame tešlą gražiai į formą, kad visi kraštai prisiglaustų prie sienelių ir dugno.
  13. Dedame Mozzarella sūrį, tada dešrą bei šoninę
  14. Užpilame viską pomidorų padažu ir apibarstome parmezanu.
  15. Dedame picą į orkaitę ir kepame apie 25-30 minučių, kol kraštai gražiai apskrunda.
  16. Išėmę iš orkaitės paliekame picą 10 minučių atvėsti ir tada pjaustome.
  17. Skanaus!

VISO: 2974 kcal, 222g angliavandenių, 122g baltymų, 181g riebalų, 536mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*