RSSKategorija: Žuviai ir jūros gėrybems

Bernaise (béarnaise) padažas (2 variantas)

Bernaise (béarnaise) padažas (2 variantas)

Ingredientai: *3 kiaušinio tryniai *2 v.š. raudono vyno acto *150g sviesto *3 v.š. peletrūno acto *1 šviežias svogūnas *1 v.š. džiovinto peletrūno *1 v.š. petražolių *druska ir pipirai Gaminimas: Į mažą padažui ruošti skirtą indą pilame vyno actą, peletrūno actą ir sudedame smulkintą svogūną. Ant silpnos ugnies kaitiname actą, kol nugaruoja apie 1,5 šaukšto. Actą [...]

Skaityti toliau

Šaltas pievagrybių padažas žuviai

Šaltas pievagrybių padažas žuviai

Ingredientai: *150g grietinės *1 v.š. majonezo *1 v.š. citrinos sulčių *1 v.š.aliejaus *5 pievagrybiai *1 a.š smulkintų krapų *druska ir pipirai Gaminimas: Pievagrybius susmulkiname ir sudedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame grybus apie 2-3 minutes ant vidutinės ugnies. Iškeptus pievagrybius atvėsiname ir sudedame į dubenį su grietine, kur viską sumaišome su citrinos sultimis, druska [...]

Skaityti toliau

Kreminis citrininis padažas

Kreminis citrininis padažas

Ingredientai: 100ml balto vyno 200g sviesto 70ml grietinėlės 1 citrina 1 v.š. miltų druska ir pipirai Gaminimas: Įkaitiname sviestą dubenyje ir sudedame miltus, kuriuos kepame ne ilgiau kaip minutę. Supilame baltą vyną, ir ant silpnos ugnies kaitiname kol nugaruoja 1/3 dalis vyno ( apie 10 minučių), supilame išspaustas visos citrinos sultis ir grietinėlę, išmaišome ir [...]

Skaityti toliau

Totoriškas padažas žuviai

Totoriškas padažas žuviai

Ingredientai: 200g majonezo 1 a.š. smulkinto svogūno 1 v.š. kaparėlių 5 žalios alyvuogės įdarytos su paprika 3-4 kornišonai 0,25 a.š. pipirų Gaminimas: Visus ingredientus susmulkiname ir sumaišome elektriniu smulkintuvu ir prieš patiekdami palaikome bent porą valandų šaldytuve. Totorišką padažą patiekiame su kepta žuvimi.

Skaityti toliau

Krabų padažas žuviai

Krabų padažas žuviai

Ingredientai: 100g krabų mėsos 200g grietinėlės (labiau tiktų plakta grietinėlė, nesaldinta) 2 v.š. sviesto 1 v.š. miltų 30g svogūnų laiškų (su galvutėmis) 50ml sauso balto vyno 1 v.š. pomidorų pastos 1,5 a.š. kajuno prieskonių 1 a.š. petražolių druska Gaminimas: Inde, skirtame gaminti padažams (arba keptuvėje), išlydome sviestą ir sudedame miltus, smulkintus svogūnus ir petražoles. Kepame [...]

Skaityti toliau

Keptos paprikos padažas

Keptos paprikos padažas

Ingredientai: *1 didelė raudona paprika *2-3 švieži svogūnėliai *2 v.š. grietinėlės *1,5 v.š. sviesto *druska ir pipirai *1 v.š. pomidorų pastos *50ml sultinio Gaminimas: Papriką apskrudiname ant atviros ugnies (tinka su žvake) iki kol pradeda paprikos oda luptis. Dra šiltą papriką dedame į kepimo maišelį, dedame į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių, ir kepame 10-15 [...]

Skaityti toliau

Piri piri padažas

Piri piri padažas

Ingredientai: *10 raudonų čili pipirų (labiausiai tinka mažieji) *100ml citrinų sulčių *6 skiltelės česnako *0,5 a.š. druskos *100ml alyvuogių aliejaus *2 v.š. smulkintos kalendros *1 v.š. smulkintų petražolių Gaminimas: Elektriniu smulkintuvu sumalame visus ingredientus, išskyrus aliejų, iki vientisos masės (svarbiausia naudoti tikrai aštrius pipirus). Į čili masė lėtai maišydami supilame aliejų. Piri piri padažą supilame [...]

Skaityti toliau

Prancūziškas Beurre Blanc padažas

Prancūziškas Beurre Blanc padažas

Ingredientai: 200ml balto sauso vyno 50ml balto vyno acto 250g sviesto druska 2 v.š. grietinėlės 2,5 v.š. smulkinto svogūno Gaminimas: Padažui virti skirtame inde sumaišome vyną su actu, sudedame labai smulkiai pjaustytą svogūną ir ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami, kaitiname kol nugaruoja daugiau nei pusę vyno su actu. Supilame grietinėlę ir maišydami kaitiname porą minučių. [...]

Skaityti toliau

Citrininis kaparėlių padažas žuviai

Citrininis kaparėlių padažas žuviai

Ingredientai: *2 v.š. kaparėlių *4 v.š. sviesto *2 v.š. citrinos sulčių *1 a.š. citrinos žievelės *1 skiltelė česnako Gaminimas: Kaparėlius perplauname vandeniu ir pasmulkiname. Keptuvėje išlydome sviestą, dedame smulkintą česnaką, kaparėlius, citrinos sultis bei tarkuotą žievelę. Padažą ant silpnos ugnies verdame apie 1-2 minutes ir nuimame nuo ugnies. Citrininis kaparėlių padažas ypač tinka lašišai ar [...]

Skaityti toliau

Krapų padažas krevetėms

Krapų padažas krevetėms

Ingredientai: *100g majonezo *50g smulkintų alyvuogių *1 v.š. smulkintų krapų *1 v.š. citrinų sulčių *2 a.š. aliejaus Gaminimas: Visus ingredientus sumaišome ir valandą vėsiname šaldytuve. Patiekiame prie krevečių užkandžių.

Skaityti toliau