RSSKategorija: Salotoms

Saldžiarūgštis padažas

Saldžiarūgštis padažas

Šis padažas dažniausiai vartojamas su vištienos ar kinietiškais patiekalais. Ingredientai: 3 v.š. medaus 2 vnt laimų (ar citrinų) 2 v.š. sojų padažo Gaminimas labai paprastas: į dubenėlį išspausti laimus ir sultyse ištirpinti medų bei įpilti 2 v.š. sojų padažo. Viską gerai išmaišyti ir užpilti ant patiekalo.

Skaityti toliau

Greitas Cezario salotų padažas

Greitas Cezario salotų  padažas

Ingredientai: 1 kiaušinis 1 česnako skiltelė 5 ančiuvų filė 70ml aliejaus 1 a.š. garstyčių sėklų Gaminimas: Kiaušinį dedame į verdantį vandenį ir 1-2 minutes verdame (ne ilgiau). Į dubenį sudedame visus ančiuvių filė, česnaką bei garstyčių sėklas ir sutriname iki vientisos masės. Dedame kiaušinio trynį ir labai gerai išmaišome. Į gautą masę lėtai pilame aliejų. [...]

Skaityti toliau

Cezario salotų padažas su garstyčiomis

Cezario salotų padažas su garstyčiomis

Ingredientai: 1 a.š. garstyčių 150ml alyvuogių aliejaus 30g ančiuvių 4 kiaušinių tryniai (žali) pusė česnako skiltelės 1 v.š. vyno acto 1 v.š. smulkinto mėlyno svogūno 1 v.š. smulkinto balto svogūno Gaminimas: Į puodą su karštu vandeniu dedame kitą indą. Į jį sudedame kiaušinių trynius, kuriuos visą laiką lėtai maišydami kaitiname apie 2-2,5 minutės. Išimame indą iš [...]

Skaityti toliau

Cezario salotų padažas

Cezario salotų padažas

Ingredientai: 1 skiltelė česnako 2 kiaušinių tryniai 1-1,25 a.š. citrinos sulčių 0,25 a.š. Vorčesterio padažo 0,5 a.š. švelnių garstyčių 2 a.š. ančiuvių pastos (ar ančiuvių filė) 6 v.š. aliejaus Gaminimas: Kiaušinius dedame į šaltą vandenį ir uždedame virti. Užvirus vandeniui paverdame tik 1 minutę. Kol kiaušiniai verda į dubenėlį supilame citrinos sultis, Vorčesterio padažą, garstyčias, [...]

Skaityti toliau

Salotų padažas

Salotų padažas

Ingridientai: *2 kiaušiniai *100g cukraus *1 a.š. kukurūzų miltų *1 a.š. sausų garstyčių *50ml baltojo vyno acto *50g vandens *100g majonezo Gaminimas: Dubenyje (ar iškart keptuvėje) smarkiai išplakame kiaušinius, cukrų, miltus ir sausas garstyčias. Supilame vandenį bei actą. Gautą masę kaitiname ant pačios silpniausios ugnies, kol pradės tirštėti padažas. Nuimame nuo ugnies padažą. Padažui atvėsus [...]

Skaityti toliau

Salotų padažas

Salotų padažas

Ingridientai: *1 kiaušinio trynys *2 v.š. citrinos sulčių *0,25 a.š. sausų garstyčių *50ml alyvų aliejaus *50ml daržovių aliejaus *druska ir pipirai *2-3 v.š. šviežio baziliko (tinka ir petražolės, čiobrelis ir kt.) Gaminimas: Kiaušinio trynį dedame į dubenėlį, suberiame garstyčias ir supilame citrinų sultis. Imame elektrinį maišytuvą ir gerai išplakame. Po nedidelį kiekį pilame aliejų ir [...]

Skaityti toliau

Naminis majonezas salotoms

Naminis majonezas salotoms

Reikės: *3-5 kiaušinių *400g aliejaus *1 a.š. garstyčių miltelių *1 a.š. druskos *česnako miltelių *3 a.š. citrinos sulčių (Taip pat galima dėti tokių prieskonių kaip rozmarinas, petražolės, oregano ir kt.) Kiaušinius, garstyčias ir citrinos sultis išplakame elektriniu plakikliu iki vientisos masės. Sudedame prieskonius, įberiame druskos ir lėtai pildami aliejų, dar kartą elektriniu plakikliu išmaišome. Padažą [...]

Skaityti toliau

Salotų padažas su garstyčiomis

Salotų padažas su garstyčiomis

Reikės: *2 v.š. aliejaus *50g grietinės *2 v.š. citrinų sulčių *1 v.š.smulkinto laiškinio česnako (ar svogūnų laiškų) *0,5 v.š. Vorčesterio padažo *druskos ir pipirų *0,25 a.š. džiovintų krapų *0,25 a.š. garstyčių miltelių Aliejų, grietinę, citrinos sultis ir Vorčesterio padažą sumaišyti elektriniu maišytuvu. Į gautą masę sudėti krapus, garstyčias, įberti druskos bei pipirų, sudėti smulkintus žalumynus [...]

Skaityti toliau

Graikiškas padažas (Tzatziki)

Graikiškas padažas (Tzatziki)

Reikės: *350g sojos jogurto *šviežių krapų *1 v.š. citrinos sulčių *150g tarkuoto agurko *1 v.š. alyvų aliejaus *1 v.š. tarkuoto česnako *druskos ir pipirų Pirmiausia nuvarviname sojos jogurtą. Likusius ingridientus sudedame į jogurtą ir gerai išmaišome. Laikome šaldytuve iki patiekimo. Šis padažas labai tinka prie vegetariškų patiekalų, įvairių salotų, ar daržovių kepinių.

Skaityti toliau

Aštrus saldžiarūgštis padažas

Aštrus saldžiarūgštis padažas

Reikės: *30g pomidorų padažo *4 v.š. citrinų sulčių *1 a.š. pipirų *1 jelapeno pipiro *2 v.š. medaus *2 v.š. kukurūzų krakmolo (galima keisti kitu) *30ml vandens *20g rudojo cukraus *2 v.š. sojos padažo *aštrių prieskonių pagal skonį Sumaišome sojos padažą, smulkintą jelapeno pipirą, citrinų sultis, paprastus pipirus ir pomidorų padažą. Dedame ant silpnos ugnies ir [...]

Skaityti toliau