RSSKategorija: Mėsos ir paukštienos patiekalams

Saldžiarūgštis padažas

Saldžiarūgštis padažas

Šis padažas dažniausiai vartojamas su vištienos ar kinietiškais patiekalais. Ingredientai: 3 v.š. medaus 2 vnt laimų (ar citrinų) 2 v.š. sojų padažo Gaminimas labai paprastas: į dubenėlį išspausti laimus ir sultyse ištirpinti medų bei įpilti 2 v.š. sojų padažo. Viską gerai išmaišyti ir užpilti ant patiekalo.

Skaityti toliau

Pesto padažo su pinijų riešutais receptas

Pesto padažo su pinijų riešutais receptas

Ingredientai: 1 skiltelė česnako, 2 saujos baziliko lapų, 2 saujos špinatų lapų, 60g  paskrudintų pinijų riešutų, 1 gera saujatarkuoto parmezano (arba Džiugo) sūrio, 150ml alyvuogių aliejaus, druska Gaminimas: Užverdame pusę litro vandens ir juo perpilame špinatus.

Skaityti toliau

Bernaise (béarnaise) padažas (2 variantas)

Bernaise (béarnaise) padažas (2 variantas)

Ingredientai: *3 kiaušinio tryniai *2 v.š. raudono vyno acto *150g sviesto *3 v.š. peletrūno acto *1 šviežias svogūnas *1 v.š. džiovinto peletrūno *1 v.š. petražolių *druska ir pipirai Gaminimas: Į mažą padažui ruošti skirtą indą pilame vyno actą, peletrūno actą ir sudedame smulkintą svogūną. Ant silpnos ugnies kaitiname actą, kol nugaruoja apie 1,5 šaukšto. Actą [...]

Skaityti toliau

Raudonasis kinietiškas padažas

Raudonasis kinietiškas padažas

Ingredientai: *4 v.š. pomidorų padažo ar kečiupo *1,5 a.š. krienų *1 a.š. cukraus *3 v.š. čili padažo ar 1 čili pipiro *1 v.š. citrinos sulčių Gaminimas: Visus ingredientus sumaišome ir ant labai silpnos ugnies kaitiname ne ilgiau kaip 3 minutes. Jei naudojame čili pipirą, tai prieš kaitindami padažą, bent valandą palaikome sumaišytus ingredientus ir labai [...]

Skaityti toliau

Aštrus pomidorų pagardas

Aštrus pomidorų pagardas

Ingredientai: *1,5 skardinės konservuotų pomidorų *2 svogūnai *1 a.š. čili prieskonių *1 paprika *1 morka *2 česnako skiltelės *2 v.š. aliejaus *1 a.š. druskos *1 a.š. cukraus *0,5 a.š. pipirų *1 v.š. acto Gaminimas: Gilesnę keptuvę įkaitiname su aliejumi ir sudedame smulkintus svogūnus ir česnaką. Maišydami kepame apie 7 minutes. Po 7 minučių sudedame visus [...]

Skaityti toliau

Bernaise padažas

Bernaise padažas

Ingredientai: 3 v.š. balto vyno acto 3 kiaušinių tryniai 3 v.š. balto vyno 2 v.š. svogūno laiškų 1 v.š. vandens 200g sviesto 1 v.š. peletrūno 1,5 v.š. petražolių (nebūtina) druska ir pipirai Gaminimas: Į keptuvę supilame actą, vyną ir sudedame svogūnų laiškus, peletrūną, žiupsnelį pipirų. Užverdame ir kelias minutes verdame (maždaug kol nugaruoja 1 šaukštas [...]

Skaityti toliau

Prancūziškas Beurre Blanc padažas

Prancūziškas Beurre Blanc padažas

Ingredientai: 200ml balto sauso vyno 50ml balto vyno acto 250g sviesto druska 2 v.š. grietinėlės 2,5 v.š. smulkinto svogūno Gaminimas: Padažui virti skirtame inde sumaišome vyną su actu, sudedame labai smulkiai pjaustytą svogūną ir ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami, kaitiname kol nugaruoja daugiau nei pusę vyno su actu. Supilame grietinėlę ir maišydami kaitiname porą minučių. [...]

Skaityti toliau

Krienų padažas

Krienų padažas

Ingredientai: *3 v.š. tarkuotų krienų *1 v.š. acto *0,25 a.š. druskos *0,2 a.š. pipirų *4 v.š. grietinės *1 a.š. aliejaus Gaminimas: Visus ingredientus sumaišome ir bent valandą laikome šaldytuve. Krienų padažą patiekiame prie mėsos patiekalų.

Skaityti toliau

Romoulade padažas

Romoulade padažas

Ingredientai: 100g majonezo 2 v.š. smulkintų kornišonų 1 a.š. smulkintų kaparėlių 1 v.š. citrinų sulčių 2 a.š. smulkintų petražolių 1 v.š. garstyčių 0,2 a.š. cukraus druska ir pipirai Gaminimas: Visus ingredientus sumaišome ir bent porai valandų dedame į šaldytuvą. Romoulade padažą patiekiame su užkandžiais, kepta mėsa, skrudintomis bulvytėmis. Tinka įvairiems sumuštiniams pagardinti.

Skaityti toliau

Pikantiškas padažas

Pikantiškas padažas

Ingredientai: *200ml sultinio *2 a.š. smulkinto svogūno *1 v.š. miltų *2 v.š. sviesto *0,5 a.š. cukraus *0,5 a.š. Vorčesterio padažo *1,5 v.š. smulkintų marinuotų agurkų *2 v.š. vyno acto *1 v.š. kaparėlių *druska ir pipirai: Gaminimas: Keptuvėje išlydome sviestą ir suberiame miltus, kuriuos kepame minutę. Supilame sultinį, beriame druskos ir pipirų ir verdame 10 minučių. [...]

Skaityti toliau