Sūrio padažas su špinatais

Ingredientai:

  • 100g špinatų
  • 70g tarkuoto kietojo parmezano sūrio
  • 2 v.š. sviesto
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 v.š. miltų (be kaupo)
  • 200ml pieno
  • druska ir pipirai

Gaminimas:

Svogūną bei česnaką smulkiai sukapojame ir sudedame į keptuvę su sviestu. Kepame apie 3 minutes.

Beriame miltus ir minutę kepame maišydami.

Pilame pieną ir ant silpnos ugnies visą laiką maišydami kaitiname 2 minutes.

Į sutirštėjusį padažą sudedame smulkintus špinatus, beriame druskos ir pipirų bei suberiame tarkuotą sūrį. Viską išmaišome ir kaitiname 1-1,1,5 minutės.

Sūrio padažas su špinatais patiekiamas šiltas, puikiai tinka kaip pagardas keptai duonai, su vištienos patiekalais ar makaronais.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*