Silkės padažas bulvėms

Ingredientai

  • 0.5 arb. š. Druskos
  • 0.5 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 1000g Bulvių
  • 200ml Pieno
  • 5g Svogūnų laiškų
  • 1 valg. š. Krapų
  • 2 valg. š. Kvietinių miltų
  • 100g Silkių
  • 100g Kiaulienos šoninės (rūkytos)
  • 1vnt. Svogūnų

Gaminimas

  1. Išverdame bulves.
  2. Smulkiai supjaustome kiaulienos šoninę ar lašinukus ir sudedame į keptuvę. Kepame kelias minutes ant vidutinės ugnies.
  3. Į keptuvę sudedame smulkiai pjaustytą silkės filė ir išmaišome. Kepame apie 4 minutes.
  4. Suberiame miltus, gerai išmaišome ir užpilame pienu. Kaitiname kol padažas pradeda virti.
  5. Tik pradėjus kilti burbuliukams sudedame smulkintus krapus, svogūnų laiškus , beriame truputį druskos ir pipirų.
  6. Paruoštą padažą pilame ant virtų bulvių. Valgome užsigerdami kefyru.

VISO: 1702 kcal, 212g angliavandenių, 56g baltymų, 68g riebalų, 132mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*