Mornay padažas

Mornay padažas

Ingredientai

  • 0.2 arb. š. Druskos
  • 50g Sviesto
  • 150ml Pieno
  • 40g Parmezano sūrio
  • 40g Gruyère sūrio
  • 2 valg. š. Kvietinių miltų

Mornay padažas tai Bešamelio padažas su tarkuotu sūriu. Paprastai tai būna per pusę gruyere ir parmezano sūris.

Gaminimas

  1. Keptuvėje miltai pakepami kartu su sviestu ir užpilama pienu. Kaitinama ant silpnos temperatūros kelias minutes.
  2. Pradėjus kilti burbuliukams – sudedamas sūris, ir visą laiką maišant padažas 4 minutes kaitinamas, kol sutirštėja.
  3. Dažniausiai šis padažas patiekiamas su jūros gėrybėmis ar daržovėmis.

VISO: 829 kcal, 19g angliavandenių, 32g baltymų, 70g riebalų, 93mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*