Bešamelio (Bechamel) padažas

Ingredientai

  • 0.2 arb. š. Druskos
  • 50g Sviesto
  • 150ml Pieno
  • 2 valg. š. Kvietinių miltų

Bešamelio (Bechamel) padažas, geriau žinomas kaip baltasis padažas. Bešamelio padažas vienas pagrindinių padažų prancūzų ir italų virtuvėse.

Gaminimas

  1. Tradiciškai bešamelio padažas gaminamas iš miltų, sviesto bei pieno (keptuvėje miltai pakepami kartu su sviestu ir užpilama pienu. Kaitinama iki virimo temperatūros, kol padažas sutirštėja).

VISO: 507 kcal, 18g angliavandenių, 6g baltymų, 46g riebalų, 13mg cholesterolio.
 

3 Comments

  1. Pingback: Mornay padažas - Kulinarė.lt

  2. Pingback: Makaronų "pyragas" su žirneliais - Kulinarė.lt

  3. Pingback: Kepti bulvių švilpikai - Kulinarė.lt

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*