RSSKategorija: Įvairūs padažai

Baltas sviestinis padažas

Baltas sviestinis padažas

Ingridientai: 250ml vandens 1/3 puodelio (50g) „Shallots“ susmulkintų svogūnų 1/2 arb. šaukšto maltų pipirų 1/2 arb. šaukšto druskos 1/2 puodelio (125ml) baltojo vyno acto 2 valg. šaukštai (30g) grietinėlės 300g sviesto be druskos   Šis padažas puikiai tinka prie daržovių, žuvies ar su jūros gėrybėmis   Gaminimas: 1. Užkaičiame prikaistuvį ir sumaišome vandenį, svogūnus, pipirus, [...]

Skaityti toliau

Pomidorų padažas

Pomidorų padažas

Ingridientai: 500g pomidorų 1 smulkintas svogūnas 1 smulkinta česnako skiltelė Aitriųjų paprikų pagal skonį 1 valg. šaukštas vyno acto 100g cukraus miltelių Žiupsnelis druskos Žiupsnelis maltų pipirų Gaminimas: Sudėkite pomidorus į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu, kad atšoktų odelė. Nulupkite ją, iš pomidorų išimkite sėklas ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į puodą kartu su kitais [...]

Skaityti toliau

Sūrio padažas makaronams

Sūrio padažas makaronams

Ingredientai: 100g Parmezano sūrio 200g Čederio sūrio (būtų galima jį pakeist fermentiniu) 400ml pieno 100ml juodo alaus 2 v.š. sviesto 1 v.š. miltų druska ir pipirai Gaminimas: Inde, kuriame gaminsime padažą išlydome sviestą ir suberiame miltus,kuriuos kepame vos minutę. Pilame pieną ir alų ir ant silpnos ugnies kaitiname kol padažas ima tirštėti. Po kelių minučių [...]

Skaityti toliau

Sūrio padažas su špinatais

Sūrio padažas su špinatais

Ingredientai: 100g špinatų 70g tarkuoto kietojo parmezano sūrio 2 v.š. sviesto 1 nedidelis svogūnas 1 skiltelė česnako 1 v.š. miltų (be kaupo) 200ml pieno druska ir pipirai Gaminimas: Svogūną bei česnaką smulkiai sukapojame ir sudedame į keptuvę su sviestu. Kepame apie 3 minutes. Beriame miltus ir minutę kepame maišydami. Pilame pieną ir ant silpnos ugnies [...]

Skaityti toliau

Pesto padažo su pinijų riešutais receptas

Pesto padažo su pinijų riešutais receptas

Ingredientai: 1 skiltelė česnako, 2 saujos baziliko lapų, 2 saujos špinatų lapų, 60g  paskrudintų pinijų riešutų, 1 gera saujatarkuoto parmezano (arba Džiugo) sūrio, 150ml alyvuogių aliejaus, druska Gaminimas: Užverdame pusę litro vandens ir juo perpilame špinatus.

Skaityti toliau

Bernaise (béarnaise) padažas (2 variantas)

Bernaise (béarnaise) padažas (2 variantas)

Ingredientai: *3 kiaušinio tryniai *2 v.š. raudono vyno acto *150g sviesto *3 v.š. peletrūno acto *1 šviežias svogūnas *1 v.š. džiovinto peletrūno *1 v.š. petražolių *druska ir pipirai Gaminimas: Į mažą padažui ruošti skirtą indą pilame vyno actą, peletrūno actą ir sudedame smulkintą svogūną. Ant silpnos ugnies kaitiname actą, kol nugaruoja apie 1,5 šaukšto. Actą [...]

Skaityti toliau

Česnakinė pomidorų tyrė

Česnakinė pomidorų tyrė

Ingredientai: *1 kg pomidorų *1 svogūnas *6 skiltelės česnako *1 v.š. balto vyno acto *50ml aliejaus *30g petražolių *1 a.š. cukraus *druska ir pipirai Gaminimas: Pomidorus supjaustome kubeliais (galima išimti sėklas). Į keptuvę pilame 1-2 šaukštus aliejaus ir sudedame pomidorus kartu su smulkintu svogūnu ir viską kepame apie 40 minučių ant silpnos ugnies. Po 40 [...]

Skaityti toliau

Kreminis citrininis padažas

Kreminis citrininis padažas

Ingredientai: 100ml balto vyno 200g sviesto 70ml grietinėlės 1 citrina 1 v.š. miltų druska ir pipirai Gaminimas: Įkaitiname sviestą dubenyje ir sudedame miltus, kuriuos kepame ne ilgiau kaip minutę. Supilame baltą vyną, ir ant silpnos ugnies kaitiname kol nugaruoja 1/3 dalis vyno ( apie 10 minučių), supilame išspaustas visos citrinos sultis ir grietinėlę, išmaišome ir [...]

Skaityti toliau

Acto padažas

Acto padažas

Ingredientai: *50ml vyno ar obuolių acto *1 a.š. aliejaus *0,05 a.š. druskos *0,05 a.š. cukraus Gaminimas: Visus ingredientus sumaišome. Maišome kol ištirpsta druska ir cukrus. Šiuo acto padažu skaniname salotas, įvairius užkandžius ar silkę.

Skaityti toliau

Krabų padažas žuviai

Krabų padažas žuviai

Ingredientai: 100g krabų mėsos 200g grietinėlės (labiau tiktų plakta grietinėlė, nesaldinta) 2 v.š. sviesto 1 v.š. miltų 30g svogūnų laiškų (su galvutėmis) 50ml sauso balto vyno 1 v.š. pomidorų pastos 1,5 a.š. kajuno prieskonių 1 a.š. petražolių druska Gaminimas: Inde, skirtame gaminti padažams (arba keptuvėje), išlydome sviestą ir sudedame miltus, smulkintus svogūnus ir petražoles. Kepame [...]

Skaityti toliau