RSSKategorija: Įvairūs padažai

Sūrio padažas su špinatais

Sūrio padažas su špinatais

Ingredientai: 100g špinatų 70g tarkuoto kietojo parmezano sūrio 2 v.š. sviesto 1 nedidelis svogūnas 1 skiltelė česnako 1 v.š. miltų (be kaupo) 200ml pieno druska ir pipirai Gaminimas: Svogūną bei česnaką smulkiai sukapojame ir sudedame į keptuvę su sviestu. Kepame apie 3 minutes. Beriame miltus ir minutę kepame maišydami. Pilame pieną ir ant silpnos ugnies [...]

Skaityti toliau

Pesto padažo su pinijų riešutais receptas

Pesto padažo su pinijų riešutais receptas

Ingredientai: 1 skiltelė česnako, 2 saujos baziliko lapų, 2 saujos špinatų lapų, 60g  paskrudintų pinijų riešutų, 1 gera saujatarkuoto parmezano (arba Džiugo) sūrio, 150ml alyvuogių aliejaus, druska Gaminimas: Užverdame pusę litro vandens ir juo perpilame špinatus.

Skaityti toliau

Bernaise (béarnaise) padažas (2 variantas)

Bernaise (béarnaise) padažas (2 variantas)

Ingredientai: *3 kiaušinio tryniai *2 v.š. raudono vyno acto *150g sviesto *3 v.š. peletrūno acto *1 šviežias svogūnas *1 v.š. džiovinto peletrūno *1 v.š. petražolių *druska ir pipirai Gaminimas: Į mažą padažui ruošti skirtą indą pilame vyno actą, peletrūno actą ir sudedame smulkintą svogūną. Ant silpnos ugnies kaitiname actą, kol nugaruoja apie 1,5 šaukšto. Actą [...]

Skaityti toliau

Česnakinė pomidorų tyrė

Česnakinė pomidorų tyrė

Ingredientai: *1 kg pomidorų *1 svogūnas *6 skiltelės česnako *1 v.š. balto vyno acto *50ml aliejaus *30g petražolių *1 a.š. cukraus *druska ir pipirai Gaminimas: Pomidorus supjaustome kubeliais (galima išimti sėklas). Į keptuvę pilame 1-2 šaukštus aliejaus ir sudedame pomidorus kartu su smulkintu svogūnu ir viską kepame apie 40 minučių ant silpnos ugnies. Po 40 [...]

Skaityti toliau

Kreminis citrininis padažas

Kreminis citrininis padažas

Ingredientai: 100ml balto vyno 200g sviesto 70ml grietinėlės 1 citrina 1 v.š. miltų druska ir pipirai Gaminimas: Įkaitiname sviestą dubenyje ir sudedame miltus, kuriuos kepame ne ilgiau kaip minutę. Supilame baltą vyną, ir ant silpnos ugnies kaitiname kol nugaruoja 1/3 dalis vyno ( apie 10 minučių), supilame išspaustas visos citrinos sultis ir grietinėlę, išmaišome ir [...]

Skaityti toliau

Acto padažas

Acto padažas

Ingredientai: *50ml vyno ar obuolių acto *1 a.š. aliejaus *0,05 a.š. druskos *0,05 a.š. cukraus Gaminimas: Visus ingredientus sumaišome. Maišome kol ištirpsta druska ir cukrus. Šiuo acto padažu skaniname salotas, įvairius užkandžius ar silkę.

Skaityti toliau

Krabų padažas žuviai

Krabų padažas žuviai

Ingredientai: 100g krabų mėsos 200g grietinėlės (labiau tiktų plakta grietinėlė, nesaldinta) 2 v.š. sviesto 1 v.š. miltų 30g svogūnų laiškų (su galvutėmis) 50ml sauso balto vyno 1 v.š. pomidorų pastos 1,5 a.š. kajuno prieskonių 1 a.š. petražolių druska Gaminimas: Inde, skirtame gaminti padažams (arba keptuvėje), išlydome sviestą ir sudedame miltus, smulkintus svogūnus ir petražoles. Kepame [...]

Skaityti toliau

Agurkų padažas

Agurkų padažas

Ingredientai: 1 agurkas (trumpavaisis) druska ir pipirai 120g grietinės 1 v.š. citrinų sulčių 0,5 a.š. krapų Gaminimas: Agurką nulupame ir sutarkuojame. Dubenyje sumaišome grietinę su citrinos sultimis, žiupsniu druskos ir pipirų, krapais ir tarkuotu agurku. Padažą bent valandai dedame į šaldytuvą. Agurkų padažas ypač tinka prie lašišos kepsnių.

Skaityti toliau

Keptos paprikos padažas

Keptos paprikos padažas

Ingredientai: *1 didelė raudona paprika *2-3 švieži svogūnėliai *2 v.š. grietinėlės *1,5 v.š. sviesto *druska ir pipirai *1 v.š. pomidorų pastos *50ml sultinio Gaminimas: Papriką apskrudiname ant atviros ugnies (tinka su žvake) iki kol pradeda paprikos oda luptis. Dra šiltą papriką dedame į kepimo maišelį, dedame į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių, ir kepame 10-15 [...]

Skaityti toliau

Aštrus pomidorų pagardas

Aštrus pomidorų pagardas

Ingredientai: *1,5 skardinės konservuotų pomidorų *2 svogūnai *1 a.š. čili prieskonių *1 paprika *1 morka *2 česnako skiltelės *2 v.š. aliejaus *1 a.š. druskos *1 a.š. cukraus *0,5 a.š. pipirų *1 v.š. acto Gaminimas: Gilesnę keptuvę įkaitiname su aliejumi ir sudedame smulkintus svogūnus ir česnaką. Maišydami kepame apie 7 minutes. Po 7 minučių sudedame visus [...]

Skaityti toliau