RSSKategorija: Desertams

Karamelinis padažas

Karamelinis padažas

Ingredientai: 80g sviesto 230g rudojo cukraus 100g nesaldinto kondensuoto pieno 2-3 v.š. vandens 0,25 a.š. druskos Gaminimas: Į keptuvę sudedame sviestą, cukrų, druską bei pilame vandenį. Ant vidutinės ugnies kaitiname viską apie 7 minutes. Suformavus karamelei – pilame viską į kondesuotą pieną ir gerai išmaišome. Šis padažas tiks paskaninti įvairius desertus.

Skaityti toliau

Desertinis viskio padažas

Desertinis viskio padažas

Ingredientai: *100g rudojo cukraus *100g sviestas *75g grietinės *4 v.š. viskio *4 v.š. citrinos sulčių *0,3 a.š. maltų gvazdikėlių *truputis druskos Gaminimas: Į padažui virti skirtą dubenėlį dedame sviestą, cukrų, gvazdikėlius bei druską. Kaitiname ant silpnos ugnies kol sviestas išsilydo ir cukrus ištirpsta. Ištirpus sviestui sudedame grietinę ir dar5-7 minutes kaitiname dažnai maišydami. Po 5-7 [...]

Skaityti toliau