Bazilikų padažas

Bazilikų padažas

Pesto padažas – tai tradicinis itališkas patiekalas, kilęs iš Genujos regiono. Šis puikiai pasaulyje žinomas bazilikų padažas yra naudojamas tiek gaminant makaronus, tiek su virtomis bulvėmis ar pupomis. Čia pateikiame keletą skirtingų šio padažo variantų.

Bene garsiausias yra Pesto padažas:

Ingridientai

  • 200g šviežių bazilikų
  • 100g kedro riešutų
  • 2-3 česnako skiltelės
  • 150g ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 150g tarkuoto parmezano
  • druskos

Gaminimas

  1. Pirmiausia, švelniai paskrudiname kedro riešutus sausoje keptuvėje.
  2. Bazilikus perplauname ir paliekame, kad nudžiūtų.
  3. Nuskintus lapelius sudedame į elektrinę trintuvę, pasūdome šaukšteliu druskos, supilame pusę nurodyto aliejaus ir sutriname.
  4. Supilame likusį aliejų, sudedame riešutus ir tris ketvirčius nurodyto kiekio parmezano sūrio. Triname, kol masė įgaus vienalytę kreminę konsistenciją. Jei per tiršta, įpilame šlakelį vandens.
  5. Keptuvėje įkaitiname šaukštą alyvuogių aliejaus ir kelias sekundes jame apskrudiname česnaką ir sudedame į trinamą masę ir įmaišome.
  6. Padažą patiekti su virtais makaronais.

Salotoms pagardinti:

Ingridientai

  • 250ml alyvuogių aliejaus
  • 80ml obuolių sidro acto
  • 3 valg. š. medaus
  • 1 ryšulėlis bazilikų
  • 2 skiltelės česnako

Baziliko padažas žuvies bei kiaušinių patiekalams. Jums reikės:

Ingridientai

  • 220 g majonezo
  • 2 arb. š. balto vyno acto
  • 0,5 arb. š. cukraus
  • 0,5 arb. š. druskos
  • 15 g baziliko


Gaminimas

  1. Iš majonezo, acto, cukraus, druskos bei sutrintų bazilikų darome vientisą masę. Padažas turi būti atšaldytas.

 

2 Comments

  1. Pingback: Bazilikas - ką verta žinoti apie šį augalą? - Kulinarė.lt

  2. Pingback: Makaronai su vištienos ir šparagų padažu - Kulinarė.lt

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*