RSSKategorija: Padažai

Saldžiarūgštis padažas

Saldžiarūgštis padažas

Šis padažas dažniausiai vartojamas su vištienos ar kinietiškais patiekalais. Ingredientai: 3 v.š. medaus 2 vnt laimų (ar citrinų) 2 v.š. sojų padažo Gaminimas labai paprastas: į dubenėlį išspausti laimus ir sultyse ištirpinti medų bei įpilti 2 v.š. sojų padažo. Viską gerai išmaišyti ir užpilti ant patiekalo.

Skaityti toliau

Pesto padažo su pinijų riešutais receptas

Pesto padažo su pinijų riešutais receptas

Ingredientai: 1 skiltelė česnako, 2 saujos baziliko lapų, 2 saujos špinatų lapų, 60g  paskrudintų pinijų riešutų, 1 gera saujatarkuoto parmezano (arba Džiugo) sūrio, 150ml alyvuogių aliejaus, druska Gaminimas: Užverdame pusę litro vandens ir juo perpilame špinatus.

Skaityti toliau

Karamelinis padažas

Karamelinis padažas

Ingredientai: 80g sviesto 230g rudojo cukraus 100g nesaldinto kondensuoto pieno 2-3 v.š. vandens 0,25 a.š. druskos Gaminimas: Į keptuvę sudedame sviestą, cukrų, druską bei pilame vandenį. Ant vidutinės ugnies kaitiname viską apie 7 minutes. Suformavus karamelei – pilame viską į kondesuotą pieną ir gerai išmaišome. Šis padažas tiks paskaninti įvairius desertus.

Skaityti toliau

Pomidorų ir paprikų padažas žiemai

Pomidorų ir paprikų padažas žiemai

Ingredientai: 1,5kg pomidorų 1kg raudonų/geltonų paprikų 4 skiltelės česnako 100ml aliejaus 40ml acto 0,25 a.š. maltos kalendros 2 v.š. cukraus 1,5 v.š. druskos pipirai Gaminimas: Paprikas nuvalome ir sumalame. Pomidorus nublančiruojame ir nulupę juos sumalame. Česnakus ir svogūną nulupame ir supjaustome. Įkaitiname gilią keptuvę su aliejumi ir sudedame svogūną bei česnakus, suberiame kalendrą ir kepame [...]

Skaityti toliau

Bernaise (béarnaise) padažas (2 variantas)

Bernaise (béarnaise) padažas (2 variantas)

Ingredientai: *3 kiaušinio tryniai *2 v.š. raudono vyno acto *150g sviesto *3 v.š. peletrūno acto *1 šviežias svogūnas *1 v.š. džiovinto peletrūno *1 v.š. petražolių *druska ir pipirai Gaminimas: Į mažą padažui ruošti skirtą indą pilame vyno actą, peletrūno actą ir sudedame smulkintą svogūną. Ant silpnos ugnies kaitiname actą, kol nugaruoja apie 1,5 šaukšto. Actą [...]

Skaityti toliau

Česnakinis pomidorų padažas žiemai

Česnakinis pomidorų padažas žiemai

Ingredientai: 1,5kg pomidorų 10 česnako skiltelių 1 svogūnas 0,5 a.š. čili pipiro 100ml aliejaus 50ml acto 1,5 v.š. cukraus 2 v.š. druskos pipirai Gaminimas: Česnakus nulupame ir sukapojame. Svogūną nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Pomidorus nublančiruojame ir nulupame odelę. Pomidorus sumalame. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame pusę česnakų, kuriuos ant vidutinės ugnies kepame apie [...]

Skaityti toliau

Šaltas pievagrybių padažas žuviai

Šaltas pievagrybių padažas žuviai

Ingredientai: *150g grietinės *1 v.š. majonezo *1 v.š. citrinos sulčių *1 v.š.aliejaus *5 pievagrybiai *1 a.š smulkintų krapų *druska ir pipirai Gaminimas: Pievagrybius susmulkiname ir sudedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepame grybus apie 2-3 minutes ant vidutinės ugnies. Iškeptus pievagrybius atvėsiname ir sudedame į dubenį su grietine, kur viską sumaišome su citrinos sultimis, druska [...]

Skaityti toliau

Raudonasis kinietiškas padažas

Raudonasis kinietiškas padažas

Ingredientai: *4 v.š. pomidorų padažo ar kečiupo *1,5 a.š. krienų *1 a.š. cukraus *3 v.š. čili padažo ar 1 čili pipiro *1 v.š. citrinos sulčių Gaminimas: Visus ingredientus sumaišome ir ant labai silpnos ugnies kaitiname ne ilgiau kaip 3 minutes. Jei naudojame čili pipirą, tai prieš kaitindami padažą, bent valandą palaikome sumaišytus ingredientus ir labai [...]

Skaityti toliau

Pikantiškas šašlykų marinatas

Pikantiškas šašlykų marinatas

Ingredientai (1kg mėsos): 4 v.š. sojos padažo 1-1,5 aš. druskos 1 citrina 2 v.š. acto 4 lauro lapai 1 v.š. cukraus 100ml aliejaus 100ml vandens Gaminimas: Vandenyje ištirpiname cukrų, druską, pilame actą, sojų padažą, įspaudžiame citrinos sultis, aliejų. Sudedame kubeliais pjaustytą mėsą ir rankomis išmaišome marinate. Dedame lauro lapus ir paliekame šašlykų mėsą marinuotis bent [...]

Skaityti toliau

Česnakinė pomidorų tyrė

Česnakinė pomidorų tyrė

Ingredientai: *1 kg pomidorų *1 svogūnas *6 skiltelės česnako *1 v.š. balto vyno acto *50ml aliejaus *30g petražolių *1 a.š. cukraus *druska ir pipirai Gaminimas: Pomidorus supjaustome kubeliais (galima išimti sėklas). Į keptuvę pilame 1-2 šaukštus aliejaus ir sudedame pomidorus kartu su smulkintu svogūnu ir viską kepame apie 40 minučių ant silpnos ugnies. Po 40 [...]

Skaityti toliau