RSSKategorija: Padažai

Tradicinis majonezas

Tradicinis majonezas

Ingridientai: 3 dideli kiaušinio tryniai 1 1/2 arb. šaukšto Dijon garstyčių 1 valg. šaukštas vyno acto Žiupsnelis druskos Žiupsnelis šviežiai maltų pipirų 2 puodeliai (apie 470ml) alyvuogių aliejaus Gaminimas: Į dubenį sudėkite kiaušinio trynius, garstyčias, prieskonius bei vyno actą ir viską gerai išmaišykite šluotele. Toliau nuolat maišant po truputį pilkite aliejų mažais kiekiais. Majonezui įgavus [...]

Skaityti toliau

Baltas sviestinis padažas

Baltas sviestinis padažas

Ingridientai: 250ml vandens 1/3 puodelio (50g) „Shallots“ susmulkintų svogūnų 1/2 arb. šaukšto maltų pipirų 1/2 arb. šaukšto druskos 1/2 puodelio (125ml) baltojo vyno acto 2 valg. šaukštai (30g) grietinėlės 300g sviesto be druskos   Šis padažas puikiai tinka prie daržovių, žuvies ar su jūros gėrybėmis   Gaminimas: 1. Užkaičiame prikaistuvį ir sumaišome vandenį, svogūnus, pipirus, [...]

Skaityti toliau

Pomidorų padažas

Pomidorų padažas

Ingridientai: 500g pomidorų 1 smulkintas svogūnas 1 smulkinta česnako skiltelė Aitriųjų paprikų pagal skonį 1 valg. šaukštas vyno acto 100g cukraus miltelių Žiupsnelis druskos Žiupsnelis maltų pipirų Gaminimas: Sudėkite pomidorus į puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu, kad atšoktų odelė. Nulupkite ją, iš pomidorų išimkite sėklas ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į puodą kartu su kitais [...]

Skaityti toliau

Naminė Tahini pasta (sezamų sviestas)

Naminė Tahini pasta (sezamų sviestas)

Tahini, arba kitaip sezamų sviestas, tai  grūstų arba sumaltų sezamo sėklų pasta. Šis pagardas naudojamas humuso gaminime, padažams gardinti. Ingredientai: 150g sezamo sėklų 2 v.š. vandens 4 v.š. aliejaus druska (nebūtina) Gaminimas: Sezamo sėklas suberiame į keptuvę (be jokių riebalų) ir ant nedidelės ugnies skrudiname visą laiką maišydami sėklas. Sezamui švelniai parudavus nuimame nuo ugnies. [...]

Skaityti toliau

Sūrio padažas makaronams

Sūrio padažas makaronams

Ingredientai: 100g Parmezano sūrio 200g Čederio sūrio (būtų galima jį pakeist fermentiniu) 400ml pieno 100ml juodo alaus 2 v.š. sviesto 1 v.š. miltų druska ir pipirai Gaminimas: Inde, kuriame gaminsime padažą išlydome sviestą ir suberiame miltus,kuriuos kepame vos minutę. Pilame pieną ir alų ir ant silpnos ugnies kaitiname kol padažas ima tirštėti. Po kelių minučių [...]

Skaityti toliau

Sūrio padažas su špinatais

Sūrio padažas su špinatais

Ingredientai: 100g špinatų 70g tarkuoto kietojo parmezano sūrio 2 v.š. sviesto 1 nedidelis svogūnas 1 skiltelė česnako 1 v.š. miltų (be kaupo) 200ml pieno druska ir pipirai Gaminimas: Svogūną bei česnaką smulkiai sukapojame ir sudedame į keptuvę su sviestu. Kepame apie 3 minutes. Beriame miltus ir minutę kepame maišydami. Pilame pieną ir ant silpnos ugnies [...]

Skaityti toliau

Saldžiarūgštis padažas

Saldžiarūgštis padažas

Šis padažas dažniausiai vartojamas su vištienos ar kinietiškais patiekalais. Ingredientai: 3 v.š. medaus 2 vnt laimų (ar citrinų) 2 v.š. sojų padažo Gaminimas labai paprastas: į dubenėlį išspausti laimus ir sultyse ištirpinti medų bei įpilti 2 v.š. sojų padažo. Viską gerai išmaišyti ir užpilti ant patiekalo.

Skaityti toliau

Pesto padažo su pinijų riešutais receptas

Pesto padažo su pinijų riešutais receptas

Ingredientai: 1 skiltelė česnako, 2 saujos baziliko lapų, 2 saujos špinatų lapų, 60g  paskrudintų pinijų riešutų, 1 gera saujatarkuoto parmezano (arba Džiugo) sūrio, 150ml alyvuogių aliejaus, druska Gaminimas: Užverdame pusę litro vandens ir juo perpilame špinatus.

Skaityti toliau

Karamelinis padažas

Karamelinis padažas

Ingredientai: 80g sviesto 230g rudojo cukraus 100g nesaldinto kondensuoto pieno 2-3 v.š. vandens 0,25 a.š. druskos Gaminimas: Į keptuvę sudedame sviestą, cukrų, druską bei pilame vandenį. Ant vidutinės ugnies kaitiname viską apie 7 minutes. Suformavus karamelei – pilame viską į kondesuotą pieną ir gerai išmaišome. Šis padažas tiks paskaninti įvairius desertus.

Skaityti toliau

Pomidorų ir paprikų padažas žiemai

Pomidorų ir paprikų padažas žiemai

Ingredientai: 1,5kg pomidorų 1kg raudonų/geltonų paprikų 4 skiltelės česnako 100ml aliejaus 40ml acto 0,25 a.š. maltos kalendros 2 v.š. cukraus 1,5 v.š. druskos pipirai Gaminimas: Paprikas nuvalome ir sumalame. Pomidorus nublančiruojame ir nulupę juos sumalame. Česnakus ir svogūną nulupame ir supjaustome. Įkaitiname gilią keptuvę su aliejumi ir sudedame svogūną bei česnakus, suberiame kalendrą ir kepame [...]

Skaityti toliau