Mėsainis Insanity

Mėsainis Insanity

Ingredientai

  • 40g Majonezo
  • 1 arb. š. Druskos
  • 1 arb. š. Maltų juodųjų pipirų
  • 2 valg. š. Garstyčių
  • 4 valg. š. Alyvuogių aliejaus
  • 1 valg. š. Pomidorų padažo
  • 60g Marinuotų agurkėliu
  • 2 valg. š. Raudonojo vyno acto
  • 80g Cheddar sūrio
  • 1 arb. š. Cukraus
  • 700g Jautienos faršo
  • 2 valg. š. Tabasco padažo
  • 1 valg. š. Sviesto
  • 1vnt. Pomidorų
  • 2vnt. Svogūnų
  • 1 arb. š. Vorčesterio padažo
  • 2.25vnt. Salotų \"Iceberg\"
  • 4vnt. Mėsainių bandelių

Gaminimas

  1. Pirmiausia pasiruošiame karamelizuotus svogūnus. Naudokite du labai didelius svogūnus arba 3-4 mažesnius. Ant vidutinės – karštos ugnies 1 valg. š. ištirpiname sviestą ir sudedame pjaustytus svogūnus.
  2. Dedame žiupsnelį druskos ir kepiname, kol pradės minkštėti.
  3. Svogūnams suminkštėjus dedame 1 arbatinį šaukštelį cukraus. Ir toliau kepiname, kol svogūnai pradės ruduoti.
  4. Pabaigoje pilame vyno actą ir dar šiek tiek pagariname, kad viskas susigertų. Sudedame svogūnus į dubenėlį ir atidedame į šoną.
  5. Susipjaustome griežinėliais sūrį, pomidorus ir agurkėlius.
  6. Toliau gaminame padažą. Susmulkiname ketvirtadalį salotos lapo. Dedame į dubenėlį ir sumaišome su 2 kupinais šaukštais majonezo, vienu šaukštu pomidorų padažo, 1 arbatiniu šaukštu Tabasco ir 1 arbatiniu šaukštu Vorčesterio padažu.
  7. Sausoje keptuvėje apskrudiname bandeles.
  8. Jautieną sumaišome su druska bei pipirais ir suformuojame 4 kepsnius.
  9. Švarioje keptuvėje ant karštos ugnies įkaitiname likusį aliejų ir dedame kepsnius. Pakepame 1 minutę ir apverčiame. Kiekvieno kepsnio apkepusią pusę aptepame puse šaukšto garstyčių ir keletu lašelių Tabasco padažu.
  10. Pakepame dar vieną 1-2 minutes ir vėl apverčiame. Dabar kitą pusę taip pat aptepame garstyčiomis ir Tabasco padažu. Kepame dar 1 minutę.
  11. Galiausiai ant kiekvieno kepsnio dedame po vieną riekę sūrio, uždengiame ir paliekame dar 30 sekundžių, kad sūris išsilydytų. Nuimame nuo ugnies.
  12. Galiausiai ruošiame mėsainius. Bandeles ištepame pagamintu padažu. Ant apatinės bandelės dedame pomidoro griežinėlį, raugintus agurkėlius bei salotos lapus.
  13. Ant viršaus dedame po kepsnį ir apdėliojame karamelizuotais svogūnais. Uždengiame viršutine bandele.
  14. Skanaus!

VISO: 3290 kcal, 165g angliavandenių, 184g baltymų, 218g riebalų, 593mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*