Medžiotojų kiauliena

Medžiotojų kiauliena

Kiaulienos mentę patartina nusipirkti ir užsimarinuoti iš anksto. Mėsa gali marinuotis iki 4 dienų. Tuomet kiauliena taps minkštesnė ir trapesnė bei atsiskleis jos tikras skonis ir aromatas.

 

Ingridientai

  • 2 česnako skiltelės
  • 2 kadagių uogos
  • 1 arb. š. juodųjų pipirų grūdelių
  • 1/2 lauro lapo
  • 100g svogūnų žiedelių
  • 125 ml raudonojo vyno
  • 250 ml grietinės
  • 800 g kiaulienos mentės
  • 20 g lašinukų
  • 1 arb. š. druskos
  • 100 g mėgstamų grybų
  • 1 valg. š. sviesto

Gaminimas

  1. Česnaką, kadagių uogas, pipirus ir lauro lapą sugrūskite grūstuvėje. Suberkite viską į prikaistuvį su vynu bei svogūnų žiedais ir užvirinkite.
  2. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite grietinę ir gerai išmaišykite.
  3. Dėkite mėsą į specialų plastikinį maišelį skirtą marinavimui, užpilkite marinatą, išspauskite iš maišelio orą ir užriškite. Marinuokite šaldytuve.
  4. Išimkite mėsą iš maišelio ir nusausinkite.
  5. Supjaustykite lašinukus kubeliais ir pakepinkite.
  6. Keptuvėje susidariusiuose riebaluose apkepinti mėsą bei marinato tirščius.
  7. Įpilti šiek tiek skysčio iš marinato, lengvai pasūdyti ir troškinti mėsą uždengtoje keptuvėje ant lengvos ugnies. Troškinti apie 1 valandą. Svarbu, kad troškinantis keptuvėje nuolat būtų skysčių, todėl vis įpilkite marinato.
  8. Kol mėsa troškinasi nuvalykite grybus ir supjaustykite griežinėliais.
  9. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apie minutę pakepinkite grybus, pagardindami druska bei pipirais.
  10. Mėsai iškepus, likusias sultis sumaišykite su likusiu marinatu ir šiek tiek pavirkite. Perkoškite ir sumaišykite su grybais.
  11. Skanaus!

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*