Makaronai su ančiuviais ir pomidorais

Ingredientai:

  • 350g makaronų
  • 150g ančiuvių filė
  • 5 pomidorai
  • 2 svogūnai
  • 1 a.š. cukraus
  • 1 v.š. baltojo vyno acto
  • 3 v.š. aliejaus
  • 70g parmezano sūrio
  • druska ir pipirai

Gaminimas:
Makaronus išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname.
Vieną svogūną supjaustome smulkiais kubeliais, o kitą labai plonais pusžiedžiais.
Pomidorus supjaustome riekelėmis ir sudedame į keptuvę su įkaitintu sviestu. Kepame pomidorus apie 4-5 minutes ant stiprios ugnies. Į keptuvę sudedame kubeliais pjaustytą svogūną, beriame druskos ir pipirų, cukrų, pilame actą, išmaišome ir kepame 8 minutes.
Patiekdami dedame makaronų į lėkštę, ant viršaus dedame kelis šaukštus keptų pomidorų, ant pomidorų dedame žalio, pusžiedžiais pjaustyto svogūno, viską pabarstome tarkuotu parmezano sūriu ir ant viršaus dedame po kelias ančiuvių filė.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*