Lašiša su bulvių traškučių plutele bei mangų salotomis

Lašiša su bulvių traškučių plutele bei mangų salotomis

Ingridientai

  • 700g lašišos filė
  • 1 česnako skiltelė
  • 1/2 jalapeno
  • 1 laimo
  • 1 mango vaisiaus
  • 1 raudonojo svogūno
  • 6 maži svogūniukai su laiškais
  • 5 puodeliai salotų
  • 2 valg. š. Dijon garstyčių
  • 2 valg. š. medaus
  • 1/4 puodelio rudojo cukraus
  • 1 valg. š. aitriųjų paprikų miltelių
  • 1 valg. š. druskos
  • 1 valg. š. juodųjų pipirų
  • 1/3 puod. alyvuogių aliejaus
  • 1 arb. š. balto vyno acto
  • 1/4 puodelio migdolų
  • 1 puodelis bulvių traškučių

 

Gaminimas

  1. Į smulkintuvą dedame bulvių traškučius, svogūniukus su laiškais, rudąjį cukrų, aitriąsias paprikas, česnaką bei įtarkuojame laimo žievelę. Viską gerai susmulkiname.
  2. Lašišą pabarstome druska bei pipirais. Viršų aptepame garstyčiomis.
  3. Ant viršaus gražiai paskirstome bulvių traškučius.
  4. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 230 laipsnių. Kepame apie 12-15 minučių.
  5. Atskirame dubenyje sumaišome salotas, kubeliai pjaustytą mangą bei smulkintą raudonąjį svogūną ir jalapeną. Įspaudžiame laimo sulčių, pilame balto vyno acto, dedame medų ir dar kartą išmaišome.
  6. Patiekdami lašišą apdedame paruoštomis salotomis ir šiek tiek pabarstome smulkintais migdolais.
  7. Skanaus!

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*