Lašiša kepta svieste ir meduje

Lašiša kepta svieste ir meduje

Ingredientai

  • 0.4 arb. š. Druskos
  • 4tbps Sviesto
  • 0.4 arb. š. Juodųjų pipirų (maltų)
  • 4tbps Medaus
  • 1 vnt. Citrinų
  • 4 vnt. Česnakų
  • 600g Lašišos filė

Gaminimas

  1. Įkaitiname orkaitę iki 210 laipsnių.
  2. Patogiausia būtų naudoti orkaitei tinkamą keptuvę, bet jei neturite tiks ir įprasta. Ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą ir pakepiname apie 3 minutes, kol pradės kilti dūmai ir sviestas įgaus šiek tiek rudumo.
  3. Dedame medų sumaišome.
  4. Sudedame smulkintą česnaką ir pakepiname apie 1 minutę.
  5. Įspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių. Išmaišome ir sudedame lašišos gabaliukus (odele į apačią). Kepame apie 3-4 minutes šaukštu vis apipildami lašišos viršų. Pagardiname druska bei pipirais.
  6. Perdedame viską į kepimo skardą arba dedame tą pačią keptuvę į orkaitę ir dar pakepame apie 2 minutes, kad apskrustų viršus.
  7. Skanaus!

VISO: 1984 kcal, 90g angliavandenių, 122g baltymų, 129g riebalų, 562mg cholesterolio.
 

2 Comments

  1. O kas tie tbps?

  2. Valgomasis šaukštas 🙂

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*