Krevečių ir petražolių salotos

Krevečių ir petražolių salotos

Ingredientai

  • 0.2 arb. š. Druskos
  • 1 arb. š. Juodųjų pipirų (maltų)
  • 60ml Alyvuogių aliejaus
  • 200g Svogūnų (raudonųjų)
  • 80ml Vyno (balto, sauso)
  • 400g Krevečių
  • 2tbps Raudono vyno acto
  • 1 vnt. Apelsinų
  • 60g Petražolių

Gaminimas

  1. Į keptuvę sudedame krevetes, labai plonais šiaudeliais pjaustytą svogūną, druską, pipirus bei supilame vyną ir actą.
  2. Dedame keptuvę ant vidutinės ugnies ir kaitiname apie 2-3 minutes, maišydami medine mentele. Viskas netgi neturėtų pilnai užvirti.
  3. Kai tik krevetės sukietėja ir pasidaro baltos, nuimame keptuvę nuo ugnies ir paliekame pastovėti kambario temperatūroje.
  4. Tuo tarpu susmulkiname petražoles ir sudedame  į dubenį. Įtarkuojame apie pusę šaukštelio apelsino žievelės.
  5. Sudedame atvėsintą krevečių mišinį ir supilame aliejų. Viską gerai išmaišome.
  6. Paliekame bent valandai pasimarinuoti.
  7. Valgyti su duona arba skrebučiu.
  8. Skanaus!

VISO: 1102 kcal, 52g angliavandenių, 88g baltymų, 62g riebalų, 676mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*