Kreminė brokolių ir bulvių sriuba

Kreminė brokolių ir bulvių sriuba

Ingridientai

  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
  • 2 porai
  • 2 česnako skiltelės, smulkintos
  • 8 puodeliai daržovių sultinio
  • 1 bulvė
  • 1.3 kg brokolių
  • 1 puodelis tarkuoto parmezano
  • 1/2 puodelio petražolių
  • druska
  • pipirai
  • 2 valg. š. grietinėlės

Gaminimas

  1. Supilkite į didelį puodą alyvuogių aliejų ir pakaitinkite ant žemos ugnies.
  2. Sudėkite pjaustytus porus bei česnaką ir nuolat maišydami virkite apie 15 minučių, kol daržovės suminkštės.
  3. Supilkite sultinį, sudėkite pjaustytas bulves ir padidinkite ugnį iki vidutinės. Virkite atidengę apie 10 minučių, kol bulvės suminkštės.
  4. Sudėkite pjaustytus brokolius ir virkite dar apie 10 minučių, kol jie taip pat suminkštės.
  5. Nuimkite sriubą nuo ugnies ir įmaišykite 3/4 puodelio tarkuoto sūrio, petražoles, druską bei pipirus. Išmaišykite ir palikite apie 3 minutes pastovėti.
  6. Sriubai šiek tiek atvėsus, susmulkinkite visą turinį blenderiu.
  7. Kai sriuba taps vientisos masės, supilkite viską atgal į puodą ir labai lengvai maišydami supilkite grietinėlę. Vėl dėkite sriubą ant lengvos ugnies ir pašildykite.
  8. Patiekdami pabarstykite likusiu parmezano sūriu.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*