Marinuotos cukinijos

Marinuotos cukinijos

Ingredientai

  • 3 arb. š. Druskos
  • 1 arb. š. Garstyčių sėklų
  • 100g Cukraus
  • 0.5 arb. š. Aitriųjų paprikų (maltų)
  • 400ml Vandens
  • 3 arb. š. Kario prieskonių
  • 20vnt. Lauro lapų
  • 400ml Balto vyno acto
  • 2vnt. Cukinijų
  • 1vnt. Raudonųjų svogūnų

Gaminimas

  1. Supjaustome cukinijas 1 cm storio riekėmis ir sudedame į stiklinį indą. Ant viršaus sudedame lauro lapus bei žiedais supjaustytą svogūną.
  2. Į atskirą puodą supilame actą, vandenį, cukrų, druską, garstyčių sėklas, karį bei čili prieskonius ir verdame kol marinatas užvirs.
  3. Karštą marinatą pilame ant cukinijų ir paliekame 20 minučių.
  4. Atvėsus marinatui cukinijas dedame į šaldytuvą.
  5. Šaldytuve cukinijos gali stovėti iki 3 savaičių.

VISO: 696 kcal, 162g angliavandenių, 11g baltymų, 3g riebalų, 0mg cholesterolio.
 

2 Comments

  1. Arūnas says:

    Kiek neprotinga – taip paruoštas produktas šaldytuve gali stovėti IKI 3 sav. kai termiškai neapdorotos cukinijos rūsyje gali būti vos ne iki pavasario. Tai man iškylo klausimas – kokio velnio tada konsevuoti, vargti ?

  2. Gerbiamas Arūnai,
    Viskas yra protingai:)Ne visi mėgsta „termiškai neapdorotų“ 🙂 Visada yra skanu paįvairinti savo stalą:)

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*