Marinuoti svogūnėliai

Ingredientai:

  • 200g mažų, sodinimui skirtų, svogūnėlių
  • 50ml acto
  • 1 a.š. cukraus
  • 1 a.š. druskos
  • 500ml vandens
  • 2 lauro lapai
  • 4 juodųjų pipirų žirneliai

Gaminimas:

Svogūnėlius nulupame ir nuplauname.

Puode užverdame vandenį ir supilame actą, suberiame druska bei cukrų, sudedame lauro lapus bei pipirus. Marinatą verdame dar 5 minutes ir nuimame nuo ugnies.

Į stiklainį sudedame svogūnėlius ir užpilame juos šiltu marinatu. Indą sandariai uždarome ir bent porai parų prieš vartodami paliekame, kad išsimarinuotų.

Pagal šį receptą, svogūnėlius galima konservuoti/marinuoti  žiemai.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*