Lečiai žiemai (paprikos pomidorų padaže)

Ingredientai:

  • 2,5kg pomidorų
  • 3kg paprikų
  • 200ml acto (9 proc.)
  • 230g cukraus
  • 1,5 v.š. druskos

Gaminimas:

Stiklainius paruošiame nuplaudami ir dezinfekuodami soda.
Paprikas nuplauname, išimame sėklas ir supjaustome juostelėmis (maždaug 1cm pločio).
Pomidorus sumalame ir sudedame į puodą. Dedame ant vidutinės ugnies ir kaitiname apie 10 minučių. Po 10 minučių sudedame druską ir cukrų ir kaitiname dar 15 minučių.
Į puodą su pomidorais dedame paprikas, kurias pomidoruose kaitiname apie 10-15 minučių (nereikia pervirti, nes paprikos gali netekti traškumo).
Apvirus paprikoms – supilame actą, išmaišome ir dar minutę pakaitinę nuimame nuo ugnies.Paruoštus lečius dedame į stiklainius ir uždarome.
Paprikų lečius galima laikyti ilgiau nei metus.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*