Konservuotų daržovių asorti receptas

Konservuotų daržovių asorti receptas

Ingredientai:

  • 6 nedideli pomidorai
  • 3-4 česnako skiltelės
  • 3 morkos
  • 300g žalios cukinijos
  • 1,5-2 patisonai
  • 100g šparaginių pupelių
  • 50ml acto
  • 1,5 v.š. cukraus
  • 2 v.š. druskos
  • 2 lauro lapai
  • 50ml aliejaus

Gaminimas:
Morkas nulupame ir supjaustome šiaudeliais.
Cukinijas supjaustome riekutėmis ir išimame minštą vidurį.
Patisonus supjaustome riekėmis ir išimame minkštą vidurį.
Puode užverdame pasūdyto vandens. Užvirus vandeniui sudedame patisonus, kuriuos apverdame 2-3 minutes. Išėmus patisonus, sudedame į puodą cukinijas, kurias verdame iki 2 minučių. Po cukinijų apverdame morkas ir šparagines pupeles- 3 minutes. Galiausiai sudedame pomidorus, kuriuos po pusės minutės ir išimame.
Kitame puode užverdame litrą vandens su actu, druska, cukrumi, lauro lapais, aliejumi.
Į paruoštus stiklainisu sudedame daržoves ir užpilame verdančiu marinatu. Stiklainius gerai užsukame, apverčiame dangteliu žemyn ir palaikome taip bent pusvalandį.
Konservuotų daržovių asorti laikome tamsioje vėsioje vietoje.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*