Konservuoti kopūstai su morkomis

Ingredientai:

  • 3kg kopūsto
  • 1kg morkų
  • 100ml aliejaus
  • 200ml pomidorų padažo
  • 100ml acto
  • 3 v.š. cukraus
  • 1,5 v.š. druskos
  • 3 lauro lapai
  • pipirų žirneliai

Gaminimas:

Kopūstus supjaustome.

Morkas nulupame ir sutarkuojame stambia tarka.

Į puodą sudedame kopūstus ir morkas, užpilame daržoves aliejumi, actu, pomidorų padažu, suberiame cukrų, druską ir gerai viską išmaišome. Paliekame parą vėsioje vietoje (ne šaldytuve).

Sudedame pipirus bei lauro lapus.

Puodą dedame ant vidutinės ugnies ir užverdame. Užvirus sumažiname ugnį ir dar apie 30 minučių troškiname.

Paruoštus kopūstus su morkomis sudedame į stiklainiukus.

 

 

2 Comments

  1. Arūnas says:

    ,,Sudedame į stiklainius“ stiklainius turbūt reiktų užsukti su dangteliais,o gal nereikia ? Šis produktas tinka laikyti žiemai ar reikia suavrtoti iš karto ? Užbaikite receptus, nes ne visi susiprotės .

  2. Na taip… Stiklainius reikia užsukti, sunku net įsivaizduoti, koks žmogus „nesusiprotės“ užsukti stiklainių 🙂
    Kopūstus galima laikyti kad ir metus.

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*