astri adzika

astri adzika

Aštri adžika žiemai

Ingredientai:

  • 1kg pomidorų
  • 1kg paprikų
  • 2 raudoni čili pipirai
  • 5 galvos česnakų
  • 100g cukraus
  • 3-4 v.š. druskos
  • 200ml aliejaus
  • 2 lauro lapai
  • 6 žirneliai juodųjų pipirų
  • 100ml acto

Gaminimas:

Iš  paprikų išimame sėklas (galima išimti ir iš čili pipirų, kad padažas nebūtų itin aštrus).

Nuluptus česnakus, pomidorus, čili pipirus ir paprikas sumalame. Daržoves pilame į puodą, sudedame druską ir cukrų, lauro lapus bei pipirus, pilame actą ir aliejų, viską išmaišome ir ant vidutinės ugnies kaitiname apie 1 valandą (būtinai paragaujame ar netrūksta druskos). Paruoštą padažą supilstome į išdezinfekuotus stiklainius ir uždarome.

 

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*