RSSKategorija: Daržovių ir grybų

Lečiai žiemai (paprikos pomidorų padaže)

Lečiai žiemai (paprikos pomidorų padaže)

Ingredientai: 2,5kg pomidorų 3kg paprikų 200ml acto (9 proc.) 230g cukraus 1,5 v.š. druskos Gaminimas: Stiklainius paruošiame nuplaudami ir dezinfekuodami soda. Paprikas nuplauname, išimame sėklas ir supjaustome juostelėmis (maždaug 1cm pločio). Pomidorus sumalame ir sudedame į puodą. Dedame ant vidutinės ugnies ir kaitiname apie 10 minučių. Po 10 minučių sudedame druską ir cukrų ir kaitiname [...]

Skaityti toliau

Adžika su morkomis

Adžika su morkomis

Ingredientai: 1kg pomidorų 1kg paprikų 0,5kg morkų 5 galvos česnakų 2 aštrūs pipirai 100g cukraus 200ml aliejaus 70ml acto druska Gaminimas: Morkas nulupame ir sutarkuojame stambia tarka (burokine). Paprikas, pomidorus, česnakus ir aštrius pipirus sumalame. Sudedame daržoves į puodą, pilame cukrų, pagal skonį druskos, actą, aliejų ir viską išmaišę troškiname ant vidutinės ugnies apie 2 [...]

Skaityti toliau

Konservuoti kopūstai su morkomis

Konservuoti kopūstai su morkomis

Ingredientai: 3kg kopūsto 1kg morkų 100ml aliejaus 200ml pomidorų padažo 100ml acto 3 v.š. cukraus 1,5 v.š. druskos 3 lauro lapai pipirų žirneliai Gaminimas: Kopūstus supjaustome. Morkas nulupame ir sutarkuojame stambia tarka. Į puodą sudedame kopūstus ir morkas, užpilame daržoves aliejumi, actu, pomidorų padažu, suberiame cukrų, druską ir gerai viską išmaišome. Paliekame parą vėsioje vietoje [...]

Skaityti toliau

Aštri adžika žiemai

Aštri adžika žiemai

Ingredientai: 1kg pomidorų 1kg paprikų 2 raudoni čili pipirai 5 galvos česnakų 100g cukraus 3-4 v.š. druskos 200ml aliejaus 2 lauro lapai 6 žirneliai juodųjų pipirų 100ml acto Gaminimas: Iš  paprikų išimame sėklas (galima išimti ir iš čili pipirų, kad padažas nebūtų itin aštrus). Nuluptus česnakus, pomidorus, čili pipirus ir paprikas sumalame. Daržoves pilame į [...]

Skaityti toliau

Marinuoti svogūnėliai

Marinuoti svogūnėliai

Ingredientai: 200g mažų, sodinimui skirtų, svogūnėlių 50ml acto 1 a.š. cukraus 1 a.š. druskos 500ml vandens 2 lauro lapai 4 juodųjų pipirų žirneliai Gaminimas: Svogūnėlius nulupame ir nuplauname. Puode užverdame vandenį ir supilame actą, suberiame druska bei cukrų, sudedame lauro lapus bei pipirus. Marinatą verdame dar 5 minutes ir nuimame nuo ugnies. Į stiklainį sudedame [...]

Skaityti toliau

Konservuotų daržovių asorti receptas

Konservuotų daržovių asorti receptas

Ingredientai: 6 nedideli pomidorai 3-4 česnako skiltelės 3 morkos 300g žalios cukinijos 1,5-2 patisonai 100g šparaginių pupelių 50ml acto 1,5 v.š. cukraus 2 v.š. druskos 2 lauro lapai 50ml aliejaus Gaminimas: Morkas nulupame ir supjaustome šiaudeliais. Cukinijas supjaustome riekutėmis ir išimame minštą vidurį. Patisonus supjaustome riekėmis ir išimame

Skaityti toliau

Marinuotos paprikos

Marinuotos paprikos

Ingredientai: 1kg paprikų 70ml acto 100ml vandens 150ml aliejaus 2 v.š. druskos (kiekį reguliuojame pagal skonį) 3 v.š. cukraus (kiekį reguliuojame pagal skonį) 1 lauro lapas 4 juodųjų pipirų žirneliai 4 česnako skilelės Gaminimas: Paprikas išvalome ir supjaustome juostelėmis (1,5-2cm storio). Į puodą supilame aliejų, actą, vandenį, sudedame visus prieskonius ir užverdame marinatą. Paruoštas paprikas [...]

Skaityti toliau

Konservuotos šparaginės pupelės žiemai

Konservuotos šparaginės pupelės žiemai

Ingredientai: 400g šparaginių pupelių 1l vandens 40g acto 3 v.š. druskos 1,5 v.š cukraus 4 lauro lapai 6 juodųjų pipirų žirneliai Gaminimas: Puode užverdame pasūdyto vandes. Šparagines pupeles nupjauname, nupjaustome galiukus ir sudedame į verdantį vandenį. Verdame 4-5 minutes. Apvirtas šparagines pupeles nusausiname ir sudedame į konservavimui paruoštus stiklainiukus. Į kitą puodą pilame litrą vandens, [...]

Skaityti toliau

Aliejuje konservuoti baklažanai

Aliejuje konservuoti baklažanai

Ingredientai: 2 baklažanai 150ml baltojo vyno acto 300ml vandens 2 skiltelės česnako 1 a.š. džiovintų čiobrelių 0,5 a.š. džiovintų petražolių aliejus 0,5 a.š. cukraus druska ir pipirai Gaminimas: Baklažanus supjaustome griežinėliais (0,5cm storio) ir subarstome druska. Baklažanus sudedame į kiaurąsamtį ir paliekame 6 valandoms (įsigerdama druska išskis sultis ir jos išbėgs). Įpuodą supilame vandenį ir [...]

Skaityti toliau

Konservuotos cukinijos su morkomis

Konservuotos cukinijos su morkomis

Ingredientai: 1 cukinija (iki 1kg) 2-3 morkos 3 skiltelės česnako 5 kalendros žirniukai 2 lauro lapai 3 pipirų žirneliai 1l vandens 50g acto 2-2,5 v.š. druskos 1 v.š. cukraus Konservavimas: Morkas nuskutame ir supjaustome griežinėliais ar šiaudeliais, kaip labiau patinka (jei morkos labai mažos – galima jų net nesmulkinti). Česnakus nulupame. Cukinijas, išėmę sėklas, supjaustome [...]

Skaityti toliau