Klasikinis New York sūrio tortas

Klasikinis New York sūrio tortas

Ingredientai

  • 2 vnt. Kiaušinių
  • 1.5 arb. š. Vanilės ekstrakto
  • 60g Sviesto
  • 120g Cukraus
  • 0.5 vnt. Citrinų
  • 200g Grietinės (30%)
  • 120g Sausainių (Selga)
  • 400g Kreminio sūrio
  • 150ml Grietinėlės (36%)
  • 2tbps Krakmolo (kukurūzų)

Gaminimas

  1. Blenderyje susmulkiname sausainius ir sumaišome su ištirpintu sviestu.
  2. Padengiame kepimo indo dugną trupintais sausainiais ir gerai prispaudžiame prie dugno.
  3. Kepimo indo šonus ištepame sviestu ir padengiame kepimo popieriumi.
  4. Taip pat indo apačią apvyniojame folija, kad įdėjus į vandenį, jo nepatektų į pyragą.
  5. Dedame į indą kreminį sūrį ir cukrų ir viską gerai išmaišome iki vientisos masės.
  6. Dedame grietinę ir vėl viską gerai išmaišome.
  7. Pilame grietinėlę ir vėl maišome.
  8. Įmaišome po vieną kiaušinį.
  9. Po to įmaišome krakmolą ir vanilės ekstraktą.
  10. Galiausiai įspaudžiame citrinos sulčių ir paskutinį kartą viską dar išmaišome.
  11. Pilame masę į kepimo indą ant sausainių ir tolygiai paskirstome.
  12. Dedame indą į kepimo skardą su trupučiu vandens ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
  13. Tada temperatūrą sumažiname iki 150 laipsnių ir kepame dar 30 minučių.
  14. Galiausiai orkaitę visiškai išjungiame ir paliekame tortą viduje dar apie valandą.
  15. Galiausiai išimame, paliekame atvėsti ir dedame į šaldytuvą 6 valandoms.
  16. Skanaus!

VISO: 3569 kcal, 257g angliavandenių, 65g baltymų, 258g riebalų, 1413mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*