Lašišos kepsnys su smulkintų daržovių pagrindu

Lašišos kepsnys su smulkintų daržovių pagrindu

Ingredientai:

  • 2 lašišos kepsneliai
  • 1 skiltelė česnako
  • 3 bulvės
  • 1 raudona paprika
  • 50g svogūnų laiškų
  • 1 citrina
  • 1 kiaušinis
  • 1 v.š. miltų
  • 100g grietinės
  • 50g sviesto
  • 20g krapų
  • aliejus
  • druska ir pipirai

Gaminimas:
Lašišos kepsnius pabarstome druska ir pipirais, apšlakstome citrinos sultimis ir dedame į keptuvę, įkaitintą su sviestu, ir kepame po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Iškeptus kepsnius sudedame į indą, kad neatvėstų.
Bulves nulupame ir sutarkuojame stambia tarka.
Papriką labai smulkiai supjaustome ir sudedame kartu su bulvėmis į dubenį. Sudedame smulkintą česnaką, kiaušinį, miltus, beriame druskos ir pipirų ir gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame paruoštą tarkuotų bulvių ir paprikų masę, kurią kepame po 3-4 minutes iš abiejų pusių.
Kol daržovių pagrindas kepa, dubenėlyje paruošiame grietinės padažą: smulkintus svogūno laiškus, krapus, 2 šaukštelius citrinos sulčių, druskos ir pipirų žiupsnelį sumaišome.
Į lėkštę dedame pusę kepto daržovių pagrindo, ant viršaus dedame lašišos kepsnį iš pilame šone grietinės su žalumynais.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*