Kepta silkė

Kepta silkė

Ingredientai:

  • 2 sūdytos silkės su galvomis
  • 100g džiūvėsių
  • 1 kiaušinis
  • 0,5 a.š. džiovintų krapų
  • 0,25 a.š. cukraus
  • pipirai
  • aliejus

Gaminimas:

Silkę išdarinėjame, t.y. nupjauname galvą, išimame vidurius, nuimame odą, ir atskiriame filė nuo kaulų.

Paruoštas filė dedame į šiltą vandenį ir užmerktas laikome 8 valandas. Tam, kad silkė būtų standesnė, po mirkymo vandenyje, dedame dar valandai į stiprų arbatos nuovirą (žalios arbatos).

Kiaušinį išplakame su džiovintais džiūvėsiais, cukrumi bei pipirais.

Įkaitiname keptuvėje aliejų.

Silkės filė pamerkiame į kiaušinio plakinį ir apvoliojame džiūvėsiuose. Dedame į keptuvę ir kepame po 2 minutes iš kiekvienos pusės.

Keptą silkę patiekiame šiltą su padažu žuviai bei bulvių garnyru.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*