RSSKategorija: Žuvies ir kitų jūros gėrybių patiekalai

Lydeka troškinta su pomidorais ir bazilikais

Lydeka troškinta su pomidorais ir bazilikais

Ingredientai: 1 kg lydekos (geriau visa lydeka) 4 pomidorai 30 g bazilikų 200g grietinėlės 2 v.š. sviesto 1 v.š. miltų 0,5 v.š. citrinos sulčių 4 skiltelės česnako druska ir pipirai Gaminimas: Lydeką supjaustome gabaliukais ir sudedame į puodą. Užpilame vandeniu,kad apsemtų visą žuvį, beriame druskos ir verdame ant vidutinės ugnies apie 20 minučių. Kol žuvis [...]

Skaityti toliau

Kepta bulvė su lašiša ir krienais

Kepta bulvė su lašiša ir krienais

Ingredientai: 4 didelės bulvės 100g grietinės 4 v.š. sviesto 4 v.š. paruoštų krienų 150g rūkytos lašišos 50g parmezano sūrio 100g svogūnų laiškų druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nuplauname ir su lupenomis išverdame (tik neperverdame, geriau paliekame truputį kietesnę). Išvirtas bulves perpjauname pusiau ir išskobiame šaukštu. Išimame maždaug 2 šaukštus bulvės vidaus. Išimtą bulvę dubenyje sumaišome [...]

Skaityti toliau

Lydekos kotletai

Lydekos kotletai

Ingredientai: 800g lydekos filė 1 svogūnas 30g svogūnų laiškų 4 riekės batono 1 kiaušinis 2 v.š. džiūvėsių 0,5 a.š. sezamo sėklų (200ml pieno batono mirkymui) aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Batoną pamerkiame 5-8 minutėms į vandenį (ar pieną). Batoną nusausiname. Jei gaminame iš neparuoštos lydekos, tai tokiu atveju nuimame odą ir nuimame filė nuo pagrindinio [...]

Skaityti toliau

Kepti ryžiai su lašiša

Kepti ryžiai su lašiša

Ingredientai: 200g plikytų ilgagrūdžių ryžių 200g lašišos filė skardinė konservuotų bambukų ūglių 150g šviežio kopūsto 3 v.š. sviesto 2 kiaušiniai druska ir pipirai Gaminimas: Ryžius išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname. Keptuvėje išlydome 1 šaukštą sviesto ir sudedame pjaustytą kopūstą, kurį kepame apie 3 minutes ant vidutinės ugnies. Tada kartu sudedame [...]

Skaityti toliau

Bulvių, lašišos ir špinatų užkepėlė

Bulvių, lašišos ir špinatų užkepėlė

Ingredientai: 500g bulvių 350g šviežių špinatų 500g lašišos filė 1 svogūnas 3 v.š. sviesto 500ml lieso pieno 3 v.š. miltų 1 citrinos žievelė 20g krapų druska ir pipirai Gaminimas: Neluptas bulves dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 15 minučių. Špinatus sudedame į kiaurasamtį ir užpilame verdančiu vandeniu. Nuplikytus špinatus perpilame šaltu vandeniu ir paliekame [...]

Skaityti toliau

Keptos stintos su salotinėmis sultenėmis

Keptos stintos su salotinėmis sultenėmis

Ingredientai: 4 stintos 50g salotinių sultenių 2 lapai gužinės salotos aliejus pusė citrinos druska ir pipirai Gaminimas: Stintas nuvalome  ir truputi pabarstome druska bei pipirais. Įkaitiname keptuvę su porą šaukštų aliejaus ir sudedame stintas, kurias kepame po 3 minutes iš abiejų pusių. Kol stintos kepa nuplauname salotas. Gūžinės salotos lapus suplėšome ir dubenyje kartu su [...]

Skaityti toliau

Karpio kepsnys su daržovėmis

Karpio kepsnys su daržovėmis

Ingredientai: 400g karpio filė 2 česnako skiltelės 0,5 a.š. rūkytos paprikos prieskonių 60g sviesto 2 svogūnai 2 morkos 200g šaldytų žirnelių 1 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Česnako skilteles susmulkiname. Imame karpio filė ir česnakais gerai įtriname. Pabarstome druska, rūkytos paprikos prieskoniai bei pipirais. Pašlakstome trupučiu citrinos ir paliekame bent 30 minučių šaldytuve, kad [...]

Skaityti toliau

Marinuotas ir keptas upėtakis (Agnės receptas)

Marinuotas ir keptas upėtakis (Agnės receptas)

Ingredientai: upėtakis supjaustytas gabaliukais Marinatui: 1 čili pipiras 1 gabaliukas imbiero (4 cm)

Skaityti toliau

Namuose sūdyta lašiša

Namuose sūdyta lašiša

Ingredientai: *400g lašišos filė *40g šviežių krapų *6 v.š. druskos *3 a.š. cukraus Gaminimas: Lašišos filė nuplauname ir pabarstome puse druskos bei šaukšteliu cukraus. Krapus labai smulkiai sukapojame ir užbarstome ant lašišos. Suberiame likusią druską ir dedame į uždengiamą indą. Lašišą laikome šaldytuve karts nuo karto nupildami susikaupusias sultis. Druskos tikrai galima berti nemažai, nes [...]

Skaityti toliau

Keptas lynas

Keptas lynas

Ingredientai: *1,5kg lynas *30g petražolių *5 skiltelės česnako *2 a.š. čiobrelių *citrina *2 v.š. majonezo *druska ir pipirai Gaminimas: Lyną nuvalome. Kadangi lyno žvyneliai labai maži, tai pakanka nušveisti rupia druska, kad neliktų slidumo. Nuo nugaros link pilvo aštriu peiliu negiliai įpjauname (apie 5mm), kad geriau isigertų prieskoniai. Petražoles bei česnakus sukapojame. Lyną pabarstome druska, [...]

Skaityti toliau