RSSKategorija: Žuvies ir kitų jūros gėrybių patiekalai

Kepta silkė

Kepta silkė

Ingredientai: 2 sūdytos silkės su galvomis 100g džiūvėsių 1 kiaušinis 0,5 a.š. džiovintų krapų 0,25 a.š. cukraus pipirai aliejus Gaminimas: Silkę išdarinėjame, t.y. nupjauname galvą, išimame vidurius, nuimame odą, ir atskiriame filė nuo kaulų. Paruoštas filė dedame į šiltą vandenį ir užmerktas laikome 8 valandas. Tam, kad silkė būtų standesnė, po mirkymo vandenyje, dedame dar [...]

Skaityti toliau

Lydeka troškinta su pomidorais ir bazilikais

Lydeka troškinta su pomidorais ir bazilikais

Ingredientai: 1 kg lydekos (geriau visa lydeka) 4 pomidorai 30 g bazilikų 200g grietinėlės 2 v.š. sviesto 1 v.š. miltų 0,5 v.š. citrinos sulčių 4 skiltelės česnako druska ir pipirai Gaminimas: Lydeką supjaustome gabaliukais ir sudedame į puodą. Užpilame vandeniu,kad apsemtų visą žuvį, beriame druskos ir verdame ant vidutinės ugnies apie 20 minučių. Kol žuvis [...]

Skaityti toliau

Kepta bulvė su lašiša ir krienais

Kepta bulvė su lašiša ir krienais

Ingredientai: 4 didelės bulvės 100g grietinės 4 v.š. sviesto 4 v.š. paruoštų krienų 150g rūkytos lašišos 50g parmezano sūrio 100g svogūnų laiškų druska ir pipirai Gaminimas: Bulves nuplauname ir su lupenomis išverdame (tik neperverdame, geriau paliekame truputį kietesnę). Išvirtas bulves perpjauname pusiau ir išskobiame šaukštu. Išimame maždaug 2 šaukštus bulvės vidaus. Išimtą bulvę dubenyje sumaišome [...]

Skaityti toliau

Lydekos kotletai

Lydekos kotletai

Ingredientai: 800g lydekos filė 1 svogūnas 30g svogūnų laiškų 4 riekės batono 1 kiaušinis 2 v.š. džiūvėsių 0,5 a.š. sezamo sėklų (200ml pieno batono mirkymui) aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Batoną pamerkiame 5-8 minutėms į vandenį (ar pieną). Batoną nusausiname. Jei gaminame iš neparuoštos lydekos, tai tokiu atveju nuimame odą ir nuimame filė nuo pagrindinio [...]

Skaityti toliau

Kepti ryžiai su lašiša

Kepti ryžiai su lašiša

Ingredientai: 200g plikytų ilgagrūdžių ryžių 200g lašišos filė skardinė konservuotų bambukų ūglių 150g šviežio kopūsto 3 v.š. sviesto 2 kiaušiniai druska ir pipirai Gaminimas: Ryžius išverdame pagal nurodymus ant pakuotės, perpilame šaltu vandeniu ir nusausiname. Keptuvėje išlydome 1 šaukštą sviesto ir sudedame pjaustytą kopūstą, kurį kepame apie 3 minutes ant vidutinės ugnies. Tada kartu sudedame [...]

Skaityti toliau

Bulvių, lašišos ir špinatų užkepėlė

Bulvių, lašišos ir špinatų užkepėlė

Ingredientai: 500g bulvių 350g šviežių špinatų 500g lašišos filė 1 svogūnas 3 v.š. sviesto 500ml lieso pieno 3 v.š. miltų 1 citrinos žievelė 20g krapų druska ir pipirai Gaminimas: Neluptas bulves dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 15 minučių. Špinatus sudedame į kiaurasamtį ir užpilame verdančiu vandeniu. Nuplikytus špinatus perpilame šaltu vandeniu ir paliekame [...]

Skaityti toliau

Keptos stintos su salotinėmis sultenėmis

Keptos stintos su salotinėmis sultenėmis

Ingredientai: 4 stintos 50g salotinių sultenių 2 lapai gužinės salotos aliejus pusė citrinos druska ir pipirai Gaminimas: Stintas nuvalome  ir truputi pabarstome druska bei pipirais. Įkaitiname keptuvę su porą šaukštų aliejaus ir sudedame stintas, kurias kepame po 3 minutes iš abiejų pusių. Kol stintos kepa nuplauname salotas. Gūžinės salotos lapus suplėšome ir dubenyje kartu su [...]

Skaityti toliau

Karpio kepsnys su daržovėmis

Karpio kepsnys su daržovėmis

Ingredientai: 400g karpio filė 2 česnako skiltelės 0,5 a.š. rūkytos paprikos prieskonių 60g sviesto 2 svogūnai 2 morkos 200g šaldytų žirnelių 1 v.š. aliejaus druska ir pipirai Gaminimas: Česnako skilteles susmulkiname. Imame karpio filė ir česnakais gerai įtriname. Pabarstome druska, rūkytos paprikos prieskoniai bei pipirais. Pašlakstome trupučiu citrinos ir paliekame bent 30 minučių šaldytuve, kad [...]

Skaityti toliau

Marinuotas ir keptas upėtakis (Agnės receptas)

Marinuotas ir keptas upėtakis (Agnės receptas)

Ingredientai: upėtakis supjaustytas gabaliukais Marinatui: 1 čili pipiras 1 gabaliukas imbiero (4 cm)

Skaityti toliau

Namuose sūdyta lašiša

Namuose sūdyta lašiša

Ingredientai: *400g lašišos filė *40g šviežių krapų *6 v.š. druskos *3 a.š. cukraus Gaminimas: Lašišos filė nuplauname ir pabarstome puse druskos bei šaukšteliu cukraus. Krapus labai smulkiai sukapojame ir užbarstome ant lašišos. Suberiame likusią druską ir dedame į uždengiamą indą. Lašišą laikome šaldytuve karts nuo karto nupildami susikaupusias sultis. Druskos tikrai galima berti nemažai, nes [...]

Skaityti toliau