Švelni bulvių sriuba su baravykais

Švelni bulvių sriuba su baravykais

Ingredientai:

  • 5 bulvės
  • 100g džiovintų baravykų
  • 2 v.š. sviesto
  • 300ml grietinėlės
  • 1 skiltelė česnako
  • 20g česnakinių laiškų
  • pusė svogūno
  • 600ml sultinio
  • aliejus
  • baravykų prieskoniai
  • druska

Gaminimas:
Baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir mirkome apie 30 minučių. Išmirkytus baravykus truputį pasmulkiname.
Bulves nulupame ir supjaustę kubeliais užpilame sultiniu ir verdame apie 15-20 minučių. Išvirtas bulves sutriname kartu su sultiniu su elektriniu smulkintuvu.
Svogūną susmulkiname ir keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepiname, bet neapskrudiname. Iškeptus sudedame į puodą su bulvėmis.
Į tą pačią keptuvę sudedame smulkiai pjaustytą česnaką ir porą minučių kepame. Iškeptą sudedame į puodą su bulvėmis.
Į puodą supilame grietinėlę, beriame druskos ir pipirų, baravykų prieskonių, sudedame pjaustytus baravykus ir išmaišę ant labai silpnos ugnies kaitiname apie 10-15 minučių (dažnai maišome).
Paruoštą sriubą pilame į dubenėlius, dedame nedidelį gabaliuką sviesto ir pabarstome smulkintais laiškais.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*