Šakšuka (Shakshouka)

Šakšuka (Shakshouka)

Šakšuka (Shakshouka) – tai šiaurės Afrikos patiekalas – pomidorų,svogūnų, aštrių pipirų (su įvairiais prieskoniais) padaže kepti kiaušiniai.
Nereikia išsigąsti daugybės patiekalo ingredientų, nes visi jie labai paprasti,o jei ir nepaprasti, tai tikrai pakeičiami.

Ingredientai:

  • kiaušinių, tiek kiek suvalgysite (čia 4 kiaušiniams)
  • 1 svogūnas
  • alyvuogių aliejus
  • 3 česnako skiltelės
  • 1 skardinė konservuotų pomidorų arba 4 švieži pomidorai
  • 0,5 raudonojo čili pipiro
  • 0,5 žaliojo čili pipiro
  • Kubos pipiro ( „cubanelle“ jie yra neaštrūs, jei neturite-nekeiskite jokiomis paprikomis)
  • 1 v.š. (rūkytos) paprikos miltelių
  • 1 a.š. kumino
  • 1 v.š. Harisos
  • petražolės
  • druska ir pipirai
  • balta duona ar pita

Gaminimas:

Gilioje keptuvėje įpilame aliejaus ir sudedame smulkintą svogūną, kepame apie 5 minučių, tada sudedame smulkintą česnaką ir apie 1 minutę kepame, kol česnakas pagels. Sudedame pomidorus (jei naudojate žalius, ta prieš tai juos reikia nuplikyti ir supjaustyti dideliais kubeliais), griežinėliais pjaustytus pipirus, kuminą, paprikos miltelius, druskos ir paprastų pipirų, sudedame Harisą ir troškiname ant silpnos ugnies apie 20-30minučių. Vėliau sudedame petražoles ir atsargiai, taip kad nepradurtume trynio, įmušame kiaušinius. Uždengus keptuvę dangčiu kepame dar 4-6 minučių ant silpnos ugnies.
Patiekiame su mėgstama duona.

Puikiai tiks pusryčiams ar pavakariams.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*