Graikiškas špinatų pyragas (Spanakopita)

| 2014-02-24 | 1 Komentaras
Graikiškas pyragas

Spanakopitai reikės šių ingredientų:

  • 250g špinatų (supjaustytų, nuplikytų,nusausintų)
  • 150g feta sūrio
  • 50g šviežių krapų
  • 50g petražolių
  • 50g šviežių svogūnų laiškų
  • 3 kiaušinių
  • alyvų aliejaus
  • sluoksniuotos tešlos
  • druskos ir pipirų

Gaminimas:
Didesniame inde sumaišome nuplikytus špinatus, pjaustytą fetos sūrį, smulkintus svogūnus, kiaušinius, smulkintus krapus bei petražoles. Dedame druskos ir pipirų. Kepimo skardą patepkime alyvų aliejumi ir klokime vieną lakštą sluoksniuotos tešlos, ant viršaus pilame špinatų ir sūrio masės, ant viršaus vėl dedame tešlos lakštą išteptą aliejumi, ir vėl pilame špinatų masės. Taip kartojame, kol sudėsime 6 lakštus tešlos. Viršutinį lakštą aptepame aliejumi ir dedame į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepame apie 40-50 minučių, kol špinatų pyragas gražiai pagels. Kepame 170-180 laipsnių temperatūroje.

Galima daryti ir vieno sluoksnio ši pyragą ir dviejų,tokiu atveju,reiktų kepimui skirti mažiau laiko.


Kiti receptai iš tų pačių ingredientų: , , , , , , , , ,

Kategorija: Aptepai ir nesaldūs kepiniai, vegetariški patiekalai


Komentarai (1)

Sekimo nuoroda | Kometarų RSS srautas

  1. C'est la Vie C'est la Vie sako:

    Labai skaniai atrodo rytoj isbandysiu :)

Palikite komentarą