RSSKategorija: vegetariški patiekalai

Kopūstų maltiniai

Kopūstų maltiniai

Ingredientai: 1 vidutinio dydžio kopūstas 1 svogūnas 6 dideli pievagrybiai 2 kiaušiniai 100g manų kruopų 2 v.š. džiūvėsių 1 v.š. smulkintų petražolių 0,5 a.š. smulkintų krapų 1 v.š. sviesto aliejus kepimui druska ir pipirai Gaminimas: Kopūstą smulkiai sutarkuojame, paminkome, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių ir nusunkiame jas (kad kopūstas kuo sausesnis būtų). Svogūną susmulkiname ir [...]

Skaityti toliau

Itališka peperonata

Itališka peperonata

Ingredientai: 6 paprikos (raudonos, žalios ir geltonos) 100ml tyro alyvuogių aliejaus 3 skiltelės česnako 2 svogūnai 1 skardinė konservuotų pomidorų 1 čili pipiras (nebūtina) 0,5 a.š. raudonėlio 0,5 a.š. džiovinto baziliko keli lapeliai šviežio baziliko 70ml raudonojo vyno acto 0,25 a.š. cukraus druska ir pipirai Gaminimas: Paprikas išvalome ir supjaustome stambiomis juostelėmis. Svogūnus bei česnaką [...]

Skaityti toliau

Pasakiška daržovių košė

Pasakiška daržovių košė

Ingredientai: 5 bulvės 1 morka 350g cukinijos 1 didelis svogūnas 100ml pieno 2 v.š. sviesto šakelė šviežių krapų pusė saliero lapkočio druska Gaminimas: Bulves ir morką nulupame ir pjauname į kelias dalis (morką pjaustome smulkiau nei bulves). Dedame į puodą, užpilame vandeniu ir statome puodą ant ugnies. Užvirus vandeniui beriame druskos, dedame krapo šakelę, pasmulkintą [...]

Skaityti toliau

Šakšuka (Shakshouka)

Šakšuka (Shakshouka)

Šakšuka (Shakshouka) – tai šiaurės Afrikos patiekalas – pomidorų,svogūnų, aštrių pipirų (su įvairiais prieskoniais) padaže kepti kiaušiniai. Nereikia išsigąsti daugybės patiekalo ingredientų, nes visi jie labai paprasti,o jei ir nepaprasti, tai tikrai pakeičiami. Ingredientai: kiaušinių, tiek kiek suvalgysite (čia 4 kiaušiniams) 1 svogūnas alyvuogių aliejus 3 česnako skiltelės 1 skardinė konservuotų pomidorų arba 4 švieži [...]

Skaityti toliau

Graikiškas špinatų pyragas (Spanakopita)

Graikiškas špinatų pyragas (Spanakopita)

Spanakopitai reikės šių ingredientų: 250g špinatų (supjaustytų, nuplikytų,nusausintų) 150g feta sūrio 50g šviežių krapų 50g petražolių 50g šviežių svogūnų laiškų 3 kiaušinių alyvų aliejaus sluoksniuotos tešlos druskos ir pipirų Gaminimas: Didesniame inde sumaišome nuplikytus špinatus, pjaustytą fetos sūrį, smulkintus svogūnus, kiaušinius, smulkintus krapus bei petražoles. Dedame druskos ir pipirų. Kepimo skardą patepkime alyvų aliejumi ir [...]

Skaityti toliau

Salierų blynai su padažu

Salierų blynai su padažu

Ingredientai: 150g miltų 2 kiaušiniai 3 saliero lapkočiai 2-3 skiltelės česnako 1 a.š. druskos 2 v.š. sojų padažo 1 v.š. ryžių acto 1 v.š. vištienos sultinio (sauso) 2 v.š. aliejaus Gaminimas: Dubenyje išplakame kiaušinius su miltais, druska, 2 šaukštais miltų iki vientisos masės. Smulkiai supjaustome salierus (sumalame), sudedame į kiaušinių plakinį ir išmaišome. Atskirame dubenėlyje [...]

Skaityti toliau

Indiški virtų bulvių kotletai

Indiški virtų bulvių kotletai

Ingredientai: 450g bulvių 2 riekės duonos 1 a.š. kumino 1 a.š. kalendros druska ir pipirai pusė žalio čili pipiro aliejus 1 v.š. margarino petražolės šviežios kalendros lapeliai ar kiti žalumynai Gaminimas: Bulves nulupame ir išverdame. Duoną užpilame vandeniu ir 15 minučių mirkome. Išvirtas bulves sumalame (ar tarkuojame per stambią tarką). Įberiame druskos ir pipirų, kalendros [...]

Skaityti toliau

Vegetariškas avinžirnių maltinis

Vegetariškas avinžirnių maltinis

Ingredientai: 300g avinžirnių (išmirkytų ir apvirtų) 100g džiūvėsių 1 kiaušinis 1 svogūnas 2 v.š. petražolių 1 v.š. čili pipiro 2 skiltelės česnako 1 a.š. kumino 1 a.š. citrinos sulčių aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Išmirkytus avinžirnius sumalame elektriniu smulkintuvu (galima ir rankiniu). Sudedame likusius prieskonius bei produktus, išskyrus aliejų, ir rankomis suminkome. Iš gautos avinžirnių [...]

Skaityti toliau

Karolytės pusryčių salotos

Karolytės pusryčių salotos

Ingredientai: 100g virtų ryžių 1 avokadas 1 pomidoras 2 v.š. moliūgų sėklų aliejus druska Gaminimas: Avokadą nulupame ir stambiai supjaustome. Pomidorą supjaustome riekutėmis. Į dubenį beriame virtus ryžius, sudedame pjaustytas daržoves, pabarstome druska, apšlakstome aliejumi ir išmaišome. Šios salotos puikiai tiek  pusryčiams,  tiek kaip garnyras.

Skaityti toliau

Bulvių, lašišos ir špinatų užkepėlė

Bulvių, lašišos ir špinatų užkepėlė

Ingredientai: 500g bulvių 350g šviežių špinatų 500g lašišos filė 1 svogūnas 3 v.š. sviesto 500ml lieso pieno 3 v.š. miltų 1 citrinos žievelė 20g krapų druska ir pipirai Gaminimas: Neluptas bulves dedame į verdantį vandenį ir verdame apie 15 minučių. Špinatus sudedame į kiaurasamtį ir užpilame verdančiu vandeniu. Nuplikytus špinatus perpilame šaltu vandeniu ir paliekame [...]

Skaityti toliau