RSSKategorija: vegetariški patiekalai

Baravykų ragu

Baravykų ragu

Ingredientai: 1kg šviežių baravykų 100g šviežių mažų kelmučių (nėra būtina) 1 poras 1 skiltelė česnako 1 lauro lapas 1 a.š. šviežių čiobrelių 2 v.š. sviesto 200ml balto sauso vyno 300ml sultinio 200g grietinėlės druska ir pipirai Gaminimas: Baravykus (ir kelmučius) nuvalome bei stambiai supjaustome (jei naudojame ir kelmučius – jų nesmulkiname). Poro baltąją dalį smulkiai [...]

Skaityti toliau

Kopūstų maltiniai

Kopūstų maltiniai

Ingredientai: 1 vidutinio dydžio kopūstas 1 svogūnas 6 dideli pievagrybiai 2 kiaušiniai 100g manų kruopų 2 v.š. džiūvėsių 1 v.š. smulkintų petražolių 0,5 a.š. smulkintų krapų 1 v.š. sviesto aliejus kepimui druska ir pipirai Gaminimas: Kopūstą smulkiai sutarkuojame, paminkome, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių ir nusunkiame jas (kad kopūstas kuo sausesnis būtų). Svogūną susmulkiname ir [...]

Skaityti toliau

Itališka peperonata

Itališka peperonata

Ingredientai: 6 paprikos (raudonos, žalios ir geltonos) 100ml tyro alyvuogių aliejaus 3 skiltelės česnako 2 svogūnai 1 skardinė konservuotų pomidorų 1 čili pipiras (nebūtina) 0,5 a.š. raudonėlio 0,5 a.š. džiovinto baziliko keli lapeliai šviežio baziliko 70ml raudonojo vyno acto 0,25 a.š. cukraus druska ir pipirai Gaminimas: Paprikas išvalome ir supjaustome stambiomis juostelėmis. Svogūnus bei česnaką [...]

Skaityti toliau

Pasakiška daržovių košė

Pasakiška daržovių košė

Ingredientai: 5 bulvės 1 morka 350g cukinijos 1 didelis svogūnas 100ml pieno 2 v.š. sviesto šakelė šviežių krapų pusė saliero lapkočio druska Gaminimas: Bulves ir morką nulupame ir pjauname į kelias dalis (morką pjaustome smulkiau nei bulves). Dedame į puodą, užpilame vandeniu ir statome puodą ant ugnies. Užvirus vandeniui beriame druskos, dedame krapo šakelę, pasmulkintą [...]

Skaityti toliau

Šakšuka (Shakshouka)

Šakšuka (Shakshouka)

Šakšuka (Shakshouka) – tai šiaurės Afrikos patiekalas – pomidorų,svogūnų, aštrių pipirų (su įvairiais prieskoniais) padaže kepti kiaušiniai. Nereikia išsigąsti daugybės patiekalo ingredientų, nes visi jie labai paprasti,o jei ir nepaprasti, tai tikrai pakeičiami. Ingredientai: kiaušinių, tiek kiek suvalgysite (čia 4 kiaušiniams) 1 svogūnas alyvuogių aliejus 3 česnako skiltelės 1 skardinė konservuotų pomidorų arba 4 švieži [...]

Skaityti toliau

Graikiškas špinatų pyragas (Spanakopita)

Graikiškas špinatų pyragas (Spanakopita)

Spanakopitai reikės šių ingredientų: 250g špinatų (supjaustytų, nuplikytų,nusausintų) 150g feta sūrio 50g šviežių krapų 50g petražolių 50g šviežių svogūnų laiškų 3 kiaušinių alyvų aliejaus sluoksniuotos tešlos druskos ir pipirų Gaminimas: Didesniame inde sumaišome nuplikytus špinatus, pjaustytą fetos sūrį, smulkintus svogūnus, kiaušinius, smulkintus krapus bei petražoles. Dedame druskos ir pipirų. Kepimo skardą patepkime alyvų aliejumi ir [...]

Skaityti toliau

Salierų blynai su padažu

Salierų blynai su padažu

Ingredientai: 150g miltų 2 kiaušiniai 3 saliero lapkočiai 2-3 skiltelės česnako 1 a.š. druskos 2 v.š. sojų padažo 1 v.š. ryžių acto 1 v.š. vištienos sultinio (sauso) 2 v.š. aliejaus Gaminimas: Dubenyje išplakame kiaušinius su miltais, druska, 2 šaukštais miltų iki vientisos masės. Smulkiai supjaustome salierus (sumalame), sudedame į kiaušinių plakinį ir išmaišome. Atskirame dubenėlyje [...]

Skaityti toliau

Indiški virtų bulvių kotletai

Indiški virtų bulvių kotletai

Ingredientai: 450g bulvių 2 riekės duonos 1 a.š. kumino 1 a.š. kalendros druska ir pipirai pusė žalio čili pipiro aliejus 1 v.š. margarino petražolės šviežios kalendros lapeliai ar kiti žalumynai Gaminimas: Bulves nulupame ir išverdame. Duoną užpilame vandeniu ir 15 minučių mirkome. Išvirtas bulves sumalame (ar tarkuojame per stambią tarką). Įberiame druskos ir pipirų, kalendros [...]

Skaityti toliau

Vegetariškas avinžirnių maltinis

Vegetariškas avinžirnių maltinis

Ingredientai: 300g avinžirnių (išmirkytų ir apvirtų) 100g džiūvėsių 1 kiaušinis 1 svogūnas 2 v.š. petražolių 1 v.š. čili pipiro 2 skiltelės česnako 1 a.š. kumino 1 a.š. citrinos sulčių aliejus druska ir pipirai Gaminimas: Išmirkytus avinžirnius sumalame elektriniu smulkintuvu (galima ir rankiniu). Sudedame likusius prieskonius bei produktus, išskyrus aliejų, ir rankomis suminkome. Iš gautos avinžirnių [...]

Skaityti toliau

Karolytės pusryčių salotos

Karolytės pusryčių salotos

Ingredientai: 100g virtų ryžių 1 avokadas 1 pomidoras 2 v.š. moliūgų sėklų aliejus druska Gaminimas: Avokadą nulupame ir stambiai supjaustome. Pomidorą supjaustome riekutėmis. Į dubenį beriame virtus ryžius, sudedame pjaustytas daržoves, pabarstome druska, apšlakstome aliejumi ir išmaišome. Šios salotos puikiai tiek  pusryčiams,  tiek kaip garnyras.

Skaityti toliau