Uzbekiška duona su svogūnais

Uzbekiška duona su svogūnais

Ingredientai

  • 350g Svogūnų
  • 600g Kvietinių miltų
  • 40g Natūralaus jogurto
  • 350ml Vandens
  • 1.5 arb. š. Sausų mielių
  • 2vnt. Kiaušinių trynių

Gaminimas

  1. Pirmiausia susmulkiname svogūnus ir užpilame vandeniu. Vandenyje svogūnus rankomis labai smarkiai spaudome, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Paskui paliekame dar 30 minučių pastovėti.
  2. Po 30 minučių svogūnus nukošiame (tik niekur neišpilame svogūnų vandens) ir padedame atskirai.
  3. Svogūnų vandenyje sumaišome miltus bei mieles. Beriame druską ir rankomis minkome bent 5 minutes. Tešlą uždengiame švariu rankšluosčiu ir pastatome 2 valandoms šiltoje vietoje.
  4. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  5. Išplakame kiaušinio trynius su 3 valg. š. nukoštų svogūnų ir jogurtu.
  6. Iškilusią tešlą padaliname į kumščio dydžio gumuliukus ir iškočiojame juos.
  7. Iškočiotus paplotėlius aptepame kiaušiniu su svogūnais ir dedame ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi.
  8. Dedame paplotėlius į orkaitę, kur kepame apie 25 minutes.
  9. Duoną galima patiekti kartu su įvairiomis salotomis ar mėsos patiekalais.

VISO: 2355 kcal, 483g angliavandenių, 77g baltymų, 16g riebalų, 373mg cholesterolio.
 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*