Troškinti rauginti kopūstai

Ingredientai:
*1kg raugintų kopūstų
*1 svogūnas
*150g rūkytos kiaulienos šoninės
*3 lauro lapai
*druska ir pipirai
*1,5l vandens

Gaminimas:
Į puodą sudedame raugintus kopūstus, užpilame vandeniu, sudedame lauro lapus, beriame truputį pipirų bei druskos ir uždengę puodą, ant vidutinės ugnies troškiname kopūstus 45 minutes.
Įkaitiname keptuvę ir sudedame smulkintą kiaulienos šoninę. Kepame spirgučius apie 3 minutes ir tada sudedame smulkintus svogūnus. Kepame spirgučius su svogūnais dar porą minučių ir tada sudedame juos į puodą su kopūstais. Išmaišome, uždengiame ir troškiname dar 15 minučių.
Nupilame nuo kopūstų sultinį (paliekame tik ant dugno) ir atidengę dar 10 minučių troškiname, kol nelieka nei kiek sultinio.
Troškinti kopūstai puikus garnyras prie rūkytų dešrelių, šonkauliukų ar kiaulienos mėsos.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*