Spagečiai Su Vištiena

Spagečiai Su Vištiena

Ingridientai

  • Vištienai:
    • 2 kg višta
    • 1 svogūnas
    • 2 morkos
    • 4 salierų stiebai
    • 5 česnakų skiltelės
    • 2,5 l vandens
  • Spagečiams:
    • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
    • 1/2 svogūno
    • 1 žalioji paprika
    • 3 salierų stiebai
    • 1 česnako galva
    • 170 g pomidorų pastos
    • 2 l  vištienos sultinio (iš išvirtos vištienos)
    • 2 puodeliai pjaustytų alyvuogių
    • 2 puodeliai pjaustytų grybų
    • Lauro lapai
    • Čili pipirų pagal skonį
    • 0,5 kg spagečių
    • Druskos
    • Pipirų

Gaminimas

  1. Į puodą sudėkite vištą, pjaustytus svogūnus, morkas, salierus, česnakus, druską, pipirus ir supilkite vandenį. Virkite, kol vištieną suminkštės.
  2. Nusausinkite vištą, o susidariusį sultinį pasilikite vėlesniam laikui.
  3. Nupjaukite mėsą nuo kaulų. Turėtumėte gauti apie 4 puodelius mėsos.
  4. Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite pjaustytus svogūnus, papriką, salierus ir smulkintą česnaką. Pakepkite apie 5 minutes, kol svogūnai suminkštės.
  5. Sudėkite pomidorų pastą, supilkite sultinį ir leiskite viskam užvirti.
  6. Sudėkite alyvuoges, grybus, lauro lapus, čili pipirus bei spagečius.
  7. Virkite, kol makaronai suminkštės ir bus pilnai išvirę. Apie 12-15 minučių.
  8. Sudėkite vištieną, gerai išmaišykite ir pagardinkite druska bei pipirais.
  9. Patiekti galite su šviežiu baziliku, tarkuotu sūrių bei svogūnų laiškais.

 

Rašyti Komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*